Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

dawdi17
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: dawdi17 » 27 sie 2006, 11:08

Uważam, że Real nie będzie grał tzw anty-futbolu. Podstawy mam ku temu dość liche, ale jednak - pierwsza połowa meczu z Anderlechtem. Diarra uczestniczył tylko w jednym treningu w dodatku był kłębkiem nerwów, ale już wtedy można było zobaczyć z bardzo dobrej strony. Bardzo podobała mi się jego umiejętność zagrania z pierwszej piłki dzięki czemu akcje Realu nabrały tempa. No i bardzo mi się podobała ta poukładana gra z chłopakami, którym się naprawdę chciało grać, nawet Davidowi :). Myślę, że dzisiaj również możemy się tego spodziewać, a nawet bardziej dopracowanej taktyki, bo Capello będzie musiał pamiętać, że ma do wykorzystania tylko 3 zmiany. Jestem pewien, że sobie dadzą radę z Żółtymi Łodziami Podwodnymi. Mam tylko jedno pytanie: czemu gra Raul Bravo, a nie Johny Woodgate? Ja rozumiem, że chcą go wypożyczyć, ale w środeczku Woody jest zdecydowanie lepszy o Hiszpana.

Co do bramki Ramona przeciw Realowi w Pucharze Carranzy - wydaje mi się, że Lopez by to wyciągnał gdyby Helguera nie zmienił lekko kierunku głową tej piłki. W tamtym meczu Villarreal grał tak samo bezbarwnie co Madryt więc tamten mecz się nie liczy.

Wróć do „Hiszpania”