Zaskakujacy ten transfer Oliveiry, ale lepszy on, niz Ronaldo. Calkiem mozliwe, ze Betis stwarza jakies problemy, bo ich prezes jest lekko szurniety. Poza tym nie tylko Milanowi stwarza problemy, ale rowniez Valencii przy transferze Joaquina. Ja mam jednak nadzieje jeszcze, ze moze Milan wlaczy Oliveire do swojej oferty za Fernando Torresa z Atletico Madryt. Pan Berlusconi obiecywal, iz wroci w wielkim stylu, takze bardzo mozliwe, iz Oliveira jest przygotowywany do oferty za Torresa. Milan potrzebuje po odejsciu Szewczenki naprawde poteznej dawki swiezej krwi z najwyzszej europejskiej polki, a Oliveira znajduje sie raczej toz za nia albo ewentualnie jest kandydatem do wdrapania sie na ten najwyzszy szczebel... Jeszcze zobaczymy co dalej z ta sprawa bedzie.
Transfer Teveza oddala sie juz raczej bezpowrotnie, wiec powoli mozemy o nim zapomniec. Przyjscie Oddo wciaz sie przedluza, ale chyba rzutem na tasme uda sie go kupic. Odejscie Vogela ? Wprawdzie jest Brocchi, ale kiedy kontuzji nabawi sie ktorys z defensywnych pomocnikow, co zdarza sie dosc czesto to beda na tej pozycji braki, takze niech zostanie. Sobis zapewne takze nie trafi na San Siro, choc licze, iz Milan zalatwi sobie jakies prawo pierwokupu lub kupi go teraz pozostawiajac na wypozyczeniu lub do grudnia w obecnym klubie. Gallas ? Jesli za rok konczy mu sie kontrakt i w tej sytuacji moze wykupic swoj kontrakt to nie mam pojecia, dlaczego go jeszcze nie ma w Milanie... dziwna sprawa. Jakas niespodzianka ? Mialo juz ich nie byc, a jednak Oliveira jest kolejnym zaskoczeniem, wiec mozna sie spodziewac do konca wszystkiego. W kazdym razie moze za wczesnie na podsumowania, ale jak narazie to najgorsze mercato Milanu w ostatnich latach.
Forza Milan !!!