Cieszą zwycięstwa Diabełków, warto podkreślić, że dwa odniesione na wyjeździe i oba bez Scholesa i Roo. Wszystko oczywiście będzie zależało od stabilności formy bo Chelsea udowodniła dziś, że nie ma mowy o kryzysie i z pewnością czeka nas ciężka walka o mistrza.
Co do nowości w spekulacjach transferowych. Przejście Hargreavesa ostatecznie upadło, choć i tak na to nie liczyłem. Z drugiej strony Bayern kupił Van Bommela ale to raczej wzmocnienie poważnie osłabionej 2 lini aniżeli poszukiwanie następcy Owena.
Na szczęście pismaki nie próżnują i już wynaleźli opcję sprowadzenia na OT Reo-Cokera, niezwykle utalentowanego, 22 letniego kapitana i wychowanka West Ham United.Ma autorytet mimo 22 lat, charakter i w dodatku pochodzi z kopalni talentów WHU. Jakby nie patrzeć to jest to co Tygrysy lubią najbardziej bo o wielkich nazwiskach na DMFa zdążyliśmy już zapomnieć a mimo udanego początku dziura w środku pozostaje dziurą. Jak się uda go ściagnąć będę usatysfakcjonowany mimo, że nie ma na nazwisko Diarra. Dla mnie to dużo ciekawsza opcja niż np. Senna.
Kolejna ciekawostka to zainteresowanie młodym Duńczykiem, oczywiście DMFem - Haestedem. 23 lata czyli jeszcze nieopierzony. Nie wiem co potrafi bo nie widziałem go w akcji. Ma plus bo chce u nas grać. Z braku laku może być. Kto wie czy nie wyrósłby z niego talent jak chociażby Owen wynaleziony przez Bayern.
Żeby nie było za miło. Pojawiły się plotki o sprowadzeniu Trezegueta. Dla mnie porażka. Może atak już nie przentuje się tak zacnie jak sezon temu ale Francuz raczej nie jest nam potrzebny.