Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 28 sie 2006, 1:34

No i koniec marzeń o Pucharze Włoch ;( Bardzo się dziś rozczarowałem... Przed meczem byłem gotów postawić wszystko, że awansujemym Przecież to miał być priorytet ze względu na PUEFA, tyle się mówiło... :( Koniec pucharów europejskich na przynajmniej 2 lata :oops: Istny horror, meczu nie pokazywała żadna telewizja :? Na obecną chwilę, można tylko pochwalić Alexa za kolejne 'wejście smoka'. Chłopak wchodzi z ławki przy stanie 2-1 dla Napoli i strzela dwa gole :shock: Najpierw doprowadza do wyrównania, a potem w dogrywce- 120. min meczu (doliczony czas) wyprowadza Juve na prowadzenie. A niedawno wrócił z długich wakacji :roll: Nie wiem, jak można to było przegrać :o Jeszcze wczoraj dziwiłem się tak bardzo Romie :? Napoli wznawia gre i chwilę później pada wyrównanie, 3-3 :| Karne. Nie mam pojęcia dlaczego Buffon pierwszy wykonywał karnego :shock: Przecież takie coś nigdy nie miało msca w Juve, mamy zawodników, którzy potrafią je wykonywać. Rozumiem- po 8-9 strzałach, kiedy jest taka koniecznośc, ale Gigi, to nie Chilavetr do cholery :? Ciekawe co powie DD :roll: Ponadto karnych nie strzelili Marchionni i Balzaretti. Trafiali za to: Guzman, Birindelli, Alex i Chellini. Wynik 5-4 w karnych, bo 2 razy chybiali Napolitańczycy (P. Cannavaro i Della Bona).

Tyle można powiedzieć na chwilę obecną. Ogromny niedosyt pozostaje i zawód. Kontuzje i brak przygotowania podstawowych graczy nie są dla mnie usprawiedliwieniem. Czerwona kartka dla Camora :? Wszedł z ławki i pograł sobie... 20 min :roll: Chyba jednak go sprzedadzą, może tak będzie lepiej :roll: Wściekły jestem i tyle, nie wyobrażałem sobie, nie dopuszczałem myśli, że odpadniemy już teraz :? Wstyd przed Ryśkiem :(

Składy:
Napoli: Iezzo - Grava, Cannavaro, Domizzi, Savini - Montervino, Bogliacino (95' Amodio), Dalla Bona, De Zerbi (80' Pia)- Bucchi, Calaio (68' Trotta)

Juventus: Buffon - Balzaretti, Kovac, Birindelli, Chiellini - Marchionni, Paro, Zanetti, Giannichedda (61' Guzman), Nedved (90' Camoranesi) - Bożinow (61' Del Piero)

Wróć do „Włochy”