Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 28 sie 2006, 18:22

Dzisiaj, a właściwie już wczoraj pojawiło się wiele plotek o piłkarzach, którzy rzekomo mają zawitać na Old Trafford jeszcze przed końcem okienka transferowego. Ja jednak zwrócę uwagę na dwóch piłkarzy Owena Hargraevesa i Davida Trezeguet. O transferze Anglika już od jakiegoś czasu było bardzo głosno o jego transferze. Jak dla mnie idealny następca Roya Keane'a. Do tego sam przyznał, że marzy o grze dla United. Włodarze Bayernu usilnie jednak próbują go zatrzymać, a Hoeness czy tam Rummenige stwierdził że Owen może zmienić klub w 2010, czyli wtedy kiedy wygaśnie jego kontrakt. Przyznam, że po tej wypowiedzi zatraciłem wszelkie nadzieje na transfer Anglika. Wczoraj jednak pojawiło się światełko w tunelu. Bayern Monachium pozyskał Marka van Bommela, a do tego sam Holender stwierdził, że jest tu by zastąpić Ballack'a i Owena H. Życze mu aby się nie mylił ;). Dzisiaj mówi się, że transfer Anglika ma umożliwić Sir Bobby Charlton, który jest bardzo zaprzyjaźniony z Franzem Beckenbauerem. OBY :!: Teraz przejdę do Davida Trezegueta. Uważam, że transfer Francuza bardzo by się nam przydał. Oczywiście jeśli kwota odstępnego nie będzie zbyt wysoka. Trezegol ma chyba 27-28 lat i jak dla mnie jest świetnym snajperem. Znakomita gra głową, świetna gra obiema nogami no i ten nos strzelecki. Jest on Francuzem więc miał by u nas sporo kolegów. A że jeszcze jeden napastnik się nam przyda dobitnie świadczy mecz z Watford. Nie grał Rooney i już były problemy. Oczywiście Saha według mnie może być królem strzelców Premiership, ale gdyby nie daj Boże jakiejś kontuzji, któregoś z naszych zawodników to ani Solskjaer mimo wszystko ani Rossi mogą nie podołać w strzelaniu bramek na dłuższą metę.

P.S. Dzisiaj z tego co mi wiadomo Keano zadebiutował w roli trenera Sunderlandu. I to jak :twisted: :!: Jego podopieczni zwyciężyli 2-0 West Bromwich Albion.

Wróć do „Anglia”