Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: gringo7 » 30 sie 2006, 11:19

Junior Godoi kolejnym Brazylijczykiem w Legii?

Dwa dni zostały Dariuszowi Wdowczykowi na wzmocnienie zespołu przed zamknięciem listy zawodników dopuszczonych do Pucharu UEFA. I wszystko wskazuje na to‚ że wzmocnienia będą. Do Legii trafi najprawdopodobniej ofensywny pomocnik rodem z Brazylii i już dzisiaj ma podpisać kontrakt. Jak informuje Przegląd Sportowy chodzi o Juniora Godoia, piłkarza piątej drużyny ukraińskiej ekstraklasy, Tawrii. Junior, lewonożny zawodnik, gra na Wschodzie od 2004 roku, gdzie przyjechał z brazylijskiego Sau Paulo. Największą zaletą 28-letniego piłkarza jest drybling. Podobno piłkarz jest jednym z lepiej wyszkolonych technicznie piłkarzy w całej lidze ukraińskiej! Transfer zawodnika jest o tyle prawdopodobny, że Brazylijczyk nie jest zadowolony z gry na Ukrainie. Trenerzy klubu uparcie wystawiają go w ataku, gdy sam piłkarz lepiej czuje się w pomocy. Doszło nawet do tego, że Junior specjalnie opóźniał swój powrót z wakacji, bo nie chciał dłużej reprezentować ukraińskiego klubu. W tym czasie trenował z Corinthians.

– Na razie jest za wcześnie na zdradzanie szczegółów – mówi trener Wdowczyk‚ choć widać‚ że jest coś na rzeczy. Wiadomość o tym‚ że do Warszawy miałby przyjść kolejny piłkarz z Kraju Kawy zdziwiła jednak nawet Rogera i Edsona. – To byłaby niespodzianka‚ ciekawe‚ o kogo chodzi – zastanawiali się w luźnej rozmowie. Według nieoficjalnych informacji przyjście tego zawodnika równoznaczne jest z wystawieniem na listę transferową Aleksandra Vukovicia. Istnieje także szansa‚ że do Legii dołączy Filip Burkhardt z Lecha. – Jak widzę nieznany numer telefonu‚ to myślę‚ że to trener Wdowczyk – mówi piłkarz. – W Lechu mnie nie chcą i już praktycznie nic nie łączy mnie z tą drużyną‚ a z tego co wiem, bardzo też zmalała cena‚ za jaką mógłbym odejść.
Troche to już pod Pogoń podchodzi :roll: . No ale mam nadzieje, że tym razem trafimy na piłkarza, który bedzie grał tak jak Edson czy Roger w poprzednim sezonie :). Ponoć ma być droooogi. Wie ktoś coś wiecej na jego temat?
Filip też mógłby sie przydać, ale nie jest priorytetem :).

Wróć do „Polska”