Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA » 01 wrz 2006, 12:10

Już nieco ochłonąłem po wczorajszych wybrykach Wenger więc pora coś napisać.

Już od samego początku spekulacji na temat wymiany Baptista-Reyes byłem temu przeciwny. W końcu po co nam kolejny pomocnik/napastnik skoro tych mamy pod dostatkiem, a oddajemy w zamian bardzo dobrego skrzydłowego :/ Szczerze mówiąc to nadal żałuję tej wymiany, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Pytanie tylko na jakiej pozycji widzi Wenger Bestię. Nasza linia pomocy w tej chwili prezentuje się bardzo dobrze i wątpię, aby Arsene na siłę próbował kogokolwiek zmieniać. W ataku z resztą jest podobnie. No może akurat na chwilę obecną jedynie Henry jest w słabej formie, ale czy Wenger zdecyduje się go zmienić :roll: Wątpliwa sprawa. Ja osobiście w Julio bardzo solidnego zmiennika na obie pozycje :wink:

Hleb (Freddie)---Cesc (Baptista)---Gilberto (Diaby)---Rosicky (Walcott)

Van Persie (Adebayor)---Henry(Baptista)

Na papierze wygląda to imponująco, zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce.

Kolejna sprawa- transfer Ashley'a. Moim zdaniem tutaj Wenger trafił w dziesiątkę. Wymienił niechcianego przez wszystkich (normalnych :wink: ) Cole'a, który wyzwał zarząd, szantażował szkoleniowca, stroił fochy itd., na bardzo solidnego środkowego (ewentualnie lewego :wink: ) obrońcę. Najbardziej mnie ciekawi jak nasz Boss zdecyduje się ustawić Williama po powrocie Senderosa. Zapewne przez najbliższy miesiąc będzie on grywał na środku pola, ale gdy wróci młody Szwajcar być może przesunie Francuza na lewą stronę. Wtedy nasza obrona wyglądałaby bardzo dobrze. Problem jedynie w tym, że Gallas nie kwapi się do gry na lewej stronie :roll: Można też brać pod uwagę opcję, gdzie na lewej stronie będzie grywał Clichy a na środku obrony królować będą Toure oraz Gallas.

Eboue---Toure---Gallas---Hoyte (obrona na chwilę obecną)

Eboue---Toure---Senderos---Gallas (ustawienie z Gallasem na flance)

Eboue---Toure---Gallas---Clichy (najprawdopodobniejsze ustawienie obrońców)

W zanadżu pozostanie nam jeszcze Lauren, Traore, Djourou, Clichy, Connolly, Gilbert i Garry.

Wróć do „Anglia”