Po pierwszych meczach mozna dosc do wniosku ze bedziemy grac albo 4-4-2 albo 4-2-3-1. Sytuacja kadrowa wygląda wtedy tak:
Bramka:
Bardzo dobrze obsadzona, VdS to pewny bramkarz, wrazie jego kontuzji jest Kuszczak który na pewno da rade.
Obrona:
Wg mnie najsilniejsza formacaj United.
RB: Gary, Brown, O'Shea
CB: Rio, Vidic, Brown, Silvestre, Heinze, O'Shea
LB: Heinze, Evra, Sillvestre, O'Shea
Pomoc:
Tu zacznyna sie maly problem, o ile podstawa pomoc Scholes-Carricka powinna dac rade (chociaz Carrick to nie jest typowy DMF, ale mam nadzieje ze da rade w destrukcji...) o tyle nie jestem do konca przekonany co do rezerwowych. Fletcher - gra coraz lepiej, wygląda coraz pewniej, mam nadzieje ze da rade
O'Shea - porządny gracz, zrobil spore postępy, polepszysz swoje podania, ala dalej jest za malo moblilny na pozycje DMF, za malo biega. Ze srednikami Premiership da rade, ale w innych wypadkacj raczej nie. To bedzie nasz nasjłabszy punkt...
Zamiast Scholesa moze tez grac Giggs który pod koniec tamtego sezon spisywał sie tam bardzo dobrze.
Skrzydłowi:
Jedna z lepszych formacji. Skrzydła Giggs - Ronaldo to napewno jedne z lepszych w europie, zmiennicy jako Park i Richardson wyglądaja bardzo porządnie, na skrzydle swietnie tez moze grac Rooney o Ole ( zreszta przy formacji 4-2-3-1 jest duza wymiennosc pozycji )
Atak: Podstawowy atak Saha - Rooney wygląda swietnie. Jednak na rezerwie jset tylko dopiero co powracający po kontuzji Smith i Ole który mimo wszystko najleszpe lata ma juz chyba za sobą ( obym sie mylił
Niestety zeby jako taka ta kadra wyglądała trzeba troche kombinowac, szczególnie ze zmiennikami.
Premiership to teraz chyba najtrudniejsza liga, oprócz wielkiej czwórki, niebezpieczne wydaja sie tez AV, WHU, Pompes. Tottenham czy nawet Everton który wygląda jakby odnalazł forme sprzed dwóch lat...
Sezon zapowiada sie wyrównanie i bardzo cięzko, jesli ominą nas kontuzje u czołowych gracz ( głownie Saha, Rooney, Scholes ) to mysle ze mamy szanse na mistrzostwo.