Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 02 wrz 2006, 11:22

Zaza pisze:Pewnie i tak były gracz Pogoni nie zagra dziś a szkoda bo jak widze Radomskiego to A Kazimieraczka mógł by nie tylko grać w destrucji ale i pomagać w prowadzeniu Szymkozoglu

Też się dziwię, że w tych przewidywanych składach nie ma Kaźmierczaka... :? Co prawda gdy grał w Polsce uważałem go za strasznie drewnianego zawodnika, ale z chęcią zobaczyłbym co mu dała ta cała Portugalia...Wiem, że to nie czas na eksperymenty, ale jak widzę Radomskiego to mnie strzela.
Zaza pisze:Bramkarze - naprawde szlak mnie trafia jak czytam czy słysze że teraz pod nie obecnoscie Boruca - Dudek bedzie bronił Jaka reprezentacje z ambicjami postawi na tak kluczowej pozycji jakiegoś tam rezerwoego ? Nie grasz ? wont ! Trzeba było mysleco transferze a nie o pieniądzach ! Wysoko funt stoi ! To po cholere Kowalewski czy nawet Fabiański grają na takim poziomie. Grająco najważniejsze.

I tu mnie dziwi nieobecność choćby Kuszczaka w składzie. Skoro Dudek jako rezerwowy ma w niej miejsce (i to jeszcze pierwsze!) to z jakiej racji Tomek ma być kompletnie poza kadrą? Uważam że Kuszczak jest lepszym bramkarzem niż Jurek, a do tego prawie o 10 lat młodszym. I jak pokazał mecz z Danią, Dudek nie jest tej kadrze potrzebny. Jego czas w kadrze się skończył. Gdy tylko dowiedziałem się, że de Zeeuw będzie pomagał Leo wiedziałem czym to śmierdzi...ŻENADA! Boruc chyba wiedział co się dzieje i po prostu czmychnął, bo za bardzo w jego uraz nie wierzę. Zresztą w SE pisali (choć to szmatławiec) że przy każdej interwencji Dudka de Zeeuw podchodził do niego i mu gratulował i bił brawo i ...wie co jeszcze. Superowo.

Ciekawe jak się spisze całkowicie nowa prawa strona. Wasilewski + Błaszczykowski, bo tak najprawdopodobniej będzie ona wyglądała, nigdy ze sobą nie grali...Dobrze, że Wasyl jest ofensywnie grającym defensorem bo takich nam brakuje (co wielokrotnie powtarzał Szpakowski) i atutem jest dobra gra w obronie Błaszcza, więc gdy Wasilewski pójdzie do przodu będzie miał kto go asekurować. Problemem może być zmęczenie Kuby, bo grał on bardzo często w ostatnim czasie. Liczę jednak na jego dobry występ.

Wróć do „Polska”