Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 03 wrz 2006, 13:17

slawinho pisze:rac z Finlandią to wstyd
To już nie chodzi o samą porażkę, tylko o styl w jakim daliśmy wczoraj ciała. Można przegrać po walce i po zacietym spotkaniu, a to co pokazali nasi piłkarze to była kompromitacja. Nawet nie widziałem, żeby ktoś się specjalnie starał i chciał poderwać zespół do walki. Nie mamy lidera z prawdziwego zdarzenie i to widać na boisko. Z całym szacunkiem do Maćka Żurawskiego, to jak na mój gust marny z niego kapitan i przywódca zespołu.

Do do gry poszczególnych piłkarzy, to naprawdę, dla takich zawodników jak Szymkowiak, czy Głowacki miejsca w pierwszym składzie kadry być nie powinno - przynajmniej w obecnej formie. Jeśli chodzi o naszę linię napadu do doskonale widać, że gra Franka od pierwszych minut jest nieporozumieniem i widać też, że Żurawski nie ma z kim wymienic kilku podać (tak jak ma to miejsce w Celticu). Błaszczykowski się troszkę podpalił, ale powinien już zostać w pierwszej reprezentacji, bo będą z niego ludzi. Występ Garguły cieżko ocenić. Strzelił ładnego gola, ale poza tym nie wielkiego nie pokazał (choć akurat jego jak i Błaszczykowskiego można śmiało usprawidliwić)

Na koniec jeszcze kilka słów o Dudku. Nie skreślałbym go tak do końca. Zwalanie winy tylko na niego (że niby po tym fatalnym będzie, skończyła się dobra gra Polaków), jest nieporozumieniem. Cała drużyna zagrała fatalnie. Poza tym przed tym feralnym wykopem wybronił jedną okazję sam na sam. Nie chodzi mi o to żeby Dudek był niekestionowanym numere 1 w kadrze, bo jak wróci Boruc to właśnie on powinien stanąć w bramce, ale miejsce w reprezentacji dla Jurka być powinno.

Byle do środy :roll:

Wróć do „Polska”