Ja wiem, że Franek był super, że Franek strzelał bramki itd. ale swoją grą cały czas udowadnia, że Janas miał rację nie zabierając go do Niemiec. A tekst, że wróci do kadry tylko wtedy kiedy odejdzie Janosik bo on nie ma wizji dla mnie był już wystarczającym powodem, że nie zasługuje na grę w kadrze. Że świetnie się rozumie z Szymkowiakiem i Żurawskim? Ile możemy sluchac takich tekstow? Kiedy ostatnio zagrali jakąś akcję świadczącą o tym, że tak świetnie się rozumieją. Zamiast opierać się na sukcesach w eliminacjach do mistrzostw wyciągnijmy wnioski z samej imprezy. Żurawski, który zagrał w Niemczech i we wszystkich trzech spotkaniach przeszedł obok meczów dostaje opaskę kapitana. Kiedy ostatnio widzieliśmy mecz reprezentacji, w którym dwoił się i troił jak chociażby w spotkaniu eliminacyjnym z Anglikami w Polsce? Przynajmniej istnieje argument żeby go powoływać bo gra w Celticu i od czasu do czasu coś strzeli. Ale Leo powinien dla przykładu kazać mu zacząć mecz z ławki bo chyba poczuł się zbyt pewnie. Ja nie mam zamiaru oglądać kopaczy, którzy reprezentują mój kraj za karę i oddają mecz w Polsce praktycznie bez walki. Co z tego, że Frankowski chce i stara się. Jak wymagać od napstnika, który przez ponad pół roku nie trafił do siatki żeby wbijał bramki rywalom. Skoro nie powołują takiego Kosowskiego, który jakby nie patrzeć na grę w klubie w kadrze zawsze prezentował jakiś poziom to czemu mają podawać rękę Frankowi? Gdyby to był wielki talent i nadzieja polskiej piłki jak Rooney dla Anglików wtedy moglbym to pojąć. Ale to juz pilkarz niemlody, ktoremu blizej do emerytury niz do szczytu mozliwosci, w dodatku kompletnie bez formy... Atak wczoraj był beznadziejny, w ogole cala gra byla tragiczna i jesli z Serbią w wyjsciowej jedenastce znow zobacze parę Żurawski - Frankowski będę srodze zawiedziony.
Skoro Kaźmierczak jest w takim gazie to czemu znowu gra bezproduktywny od dluzszego czasu Szymkowiak? Jeśli nie będzie zmian mozemy liczyc na kolejne baty...