Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 05 wrz 2006, 21:10

Dla mnie Kardas to jest poroniony pomysł. Z PE Sosnowiec w pierwszym sezonie miał do dyspozycji Zygadłe(prze poł roku), Bartmana i kilku solidnych zawodników i ledwo sie utrzymał. W tym roku ze słabsza kadra wydatnie sie przyczynił do spadku, bo został w połowie sezonu zwolniony. Jest po prostu przecietnym trenerem. Plan był taki, że w przyszłości miał być drugim trenerem, wspołpracownikiem Kłosa. I chyba to jest szczyt jego mozliwosci.
Ja jestem za opcja Kłos na MŚ zaleznie od wyników i gry albo zostaje samodzielnym trenerem, albo zostaje asystentem bardziej uznanego szkoleniowca z zagranicy. Tu juz nie jestem kompetentny aby wybierac nowego trenera. Zdecydowanie leży do w gestii wydziału szkolenia i prezesa PZPS. Wydaje mi się, ze ciekawym pomysłem mogło by być powierzenia kadry np. Magdalenia Śliwie. Jednak byłby to swego rodzaju wielki eksperyment. Chyba nie mamy czasu i środków na eksperymenty. Jednak czasmi warto zaryzykować.

Dzis ogladałem wiadomości sportowe na TVP1 i Glinka stanowczo odrzuca wspołprace z Niemczykiem. Jednym słowe nie ma szans aby w kadrze było miejsce dla tych dwóch osób jednoczesnie. Swoja droge jesli maja stroic takie fochy i unosic sie honorem to niech sp... Kadra narodowa to cos większego niz słowa więc pani primadonna Glinka powinna sie zastanowic m.in. dzięki komu jest gwiazda światowej siatkówki i dla kogo gra.

Wróć do „Inne sporty”