onet.pl pisze:Według prezesa PZPS na najbliższe zgrupowanie przyjadą wszystkie zawodniczki poza Małgorzatą Glinką. "Glinka poinformowała nas, że w tym roku nie będzie grać w reprezentacji, niezależnie kto będzie trenerem" - dodał prezes Przedełski.
Więc jednym słowem na te osoby nie ma raczej co liczyc. Szkoda bo jak na warunki Polski są to osoby z wybitnymi osiagnieciami. Jednak wybitni ludzie sie tak nie zachowuja. Szczególnie jesli chodzi o reprezentacje narodowa. PZPS powinien postawić sprawe jasno i klarownie, bo cyrku pod swoja bandera nie powinien tolerować. Podziękowac państwu za współprace. Oczywiscie Niemczykowi z nalezytymi honorami. A co do Glinki to wszystko powinno zależeć od konceptu nowego trenera. Ja osobicie nie chciałbym miec w kadrze zawodnika, który obraza sie na kilka słów(prawdy?). Z drugiej strony tak jak napisałes własciwie nic nie wiemy i trudno oceniac te sytuacje.onet.pl pisze:Andrzej Niemczyk lekceważy reprezentację i pracodawcę - powiedział prezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej Mirosław Przedpełski. - Swym zachowaniem bulwersuje nas. Czekaliśmy na niego kilka godzin. Mieliśmy porozmawiać o jego pracy z reprezentacją kobiet lub o rezygnacji. W poniedziałek rozpoczyna się zgrupowanie przed niezwykle ważnymi kwalifikacjami do przyszłorocznej Grand Prix. Odbędą się one pod koniec września w Warnie.
Wydaje mi sie akurat wyjazd Bartmana do Włoch w jego przypadku może utemperwoac jego charakter, nayczyc profesjonalizmu. Podczas treningów z Granvorka, Bernardim czy Howardem mogł zrozumiec ile mu jeszcze brakuje. Fakt, ze wyjazd do Wloch nie był przemyslana taktyka, tylko ucieczka z tonącego okrętów - Polskiej Energii Sosnowiec.Uchi_ pisze:W sumie to Bartman to dla mnie talent, który jednak ma problemy lekko z głową,