Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 18 wrz 2006, 13:46

Babel pisze:Ogólnie chodzi o nastawienie sie przede wszystkim na gre ofensywna, oczywiscie zachowując odpowiednie proporcje z gra obronną. Inter teraz gra w piłke, u Cupera czasami chodziło tylko aby nie stracic bramki. Czasami brakuje takiej żelaznej konsekwencji w grze obronnej.

Ale to jest taka odpowiedz każdego fana piłki - wiesz jako kibic serie A ze teraz nie ma juz takiego czegoś jaki kiedyś że remis to remis nawet 0:0 :wink: Bo ofensywnie gra 60% klubów serie A - gdzie temu Toni strzelił ile strzelił - Roma grała świetnie - Milan miał najlepsza ofensywie w europie - w Interze nawet Cruz strzelał bramki jak na załowanie itd. Bo ofensywa to nie tylko napastnicy. Ale piszą "cechuje" nie do końca miałem to na myśli - ale to tym bedzie poniekąd dalej...

Wspomniałeś naszą rozmowe na temat systemu Dumy Kataloni - i jak tam po godzinie ustaliliśmy papier przyjmie wszystko - nasza rozmowa nie miała na celu ustalić czy Barca gra ofensywnie czy nie bo tego nie trzeba pisac to widać, bardzie chodziło o to że piłka to nie tylko bramki i mercato :P Ale także taktyka - a ja należe do ludzi który jak maja racje to nie ustapią :P pewnie i tak do tej pory nie przekonałem Niggaz'a że to autorskie 4-2-3-1 z kluczowym Xavi'm ale miejsza z tym.

Masz przykład na Interze że taktyka tez jest wazne bo zrwóć uwage na to że te zmiany nikomu nie dobre nie wyszły. Oczyscie moze problem rozbierac na czynniki - patrz słaba forma Adriano - czy rotacja czy dziwne decyzje czasem tak jak do systemu jak i to personalnego zestanienia składu.

Trzeba zrwócić uwage na to ze Mancini ma kim grać. Bo to nie ulega wątpliwosc że ma piłkarzy do gry ale właśnie nie probleme jest słaba forma Adriano czy to ze mózgiem w ofensywie jest Figo który wygrał już wszystko i prawde mówiąc prochu już nie wymysli. Bardzie chyba problelem jest ze sam Mancini nie wie jak grać ?

Poprzedni sezon pokazał że naprawde Inter jak jest w gazie to może pokonac każdego ale nie zawsze da sie zacząc dobrze mecz czy też rywal bedzie odrazu klękał. Bo to że gra sie może podobać gdy Inter jest w formi i mu wyjdzie mecz to nie ulega wątpliwosć ale Mancini zachowuje sie jak by sie uczył :roll: To chyba nie miejsce ?

Ja już pisałem - wcześniej Mancini próbował kopiować pomysł Ancelottiego z pozycją Pirlo - Pizarro nie znalazł jezyka z Mancio - teraz zapożyczył pomysł od Capello z czasów Juve czyli dwóch DM w 4-4-2 i nagle zmiana ja widze ze on pozostawił dwóch DM a Figo przestawił przed nich - mecz w Viola wspomiany pomocy 3-1 trójka DM i Figo z tym że ci boczni DM z trókji w lini mieli prawo ba obowiazek sie podłaczac do gry [patrz dwie bramki aststa Cambiasso] Tylko czy to jest ta jego wizja ?

Wiesz ja siebie nie mam ja jakiegoś znawcy taktyki czy coś :P ale troche widziałem i czytałem - i gra Milanu, Barcy, Realu, Lyonu czy wczesniej Juve idzie opisać od A do Z - gre czyli do perfekcji opanowane zagranie które sa już dla tych drużyn "podstawą" styl gry - choc czasem nie trzeba słw wystarczy poptrzec :wink:

Bo naprawde może temat rozwinąc na poszczegolne rzeczy jak skład - decyzje presonalne czy forme poszczególnych graczy. Ale chyba nie w tym rzecz bo i Toldo i Cesar to dobzi bramkarze - sam Adriano nie moze stanowić o sile takiego zespołu jak dobry by nie był. Podobnie Figo który imponuje motywacją choć wielu uważało ze nawet ZUS mu tyle nie da. Sam wiesz ze Inter ma kim grać. I to jest druga strona medalu [czyli forma czy decyzje] ale mi naprawde trudno zrozumieć jak ma wyglądać Inter pod wodzą Mancio - i to nie jest jaka subiektywna ocena czy upszedzenia ale ciekawośc bo jak napisałem piłki to nie tylko bramki i mercato. Wątpie by Mancini był takim trenerm by nie dało sie go "przeczytać" poprostu jeśli zaskakuje czesto samych fanów Interu to trudno by innych nie zaskawiwał a efekty widać, bo nie zawsze jest sie w formie itd.

Wróć do „Włochy”