Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 19 wrz 2006, 18:23

Dziś Dzienniku bardzo fajny wywiad z Wdowczykiem. Z kilku ciekawych wypowiedzi mozna przytoczyć następującą:
W trudnych chwilach miałem wsparcie właścicieli klubu i zarządu. Jeśli wszystko się dobrze układa, to rozmawiamy raz na jakiś czas. W chwili kryzysu i nagonki prasowej panowie Walter i Wejchert zaskoczyli mnie. Kontakt mieliśmy bez przerwy. Podtrzymywali mnie na duchu, a nie stawiali ultimatum. Byli blisko. Mieliśmy spotkania, także z zespołem. Jasno powiedziano zawodnikom, że nic się nie zmieni, jeśli chodzi o trenera, nawet gdy przegramy z Austrią.
Bardzo cieszy takie postepowanie Waltera z Wejchertem, którzy cierpliwie czekają na wyniki. Podtrzymanie zaufania jakim cieszy się Wdowczyk widoczne było już wcześniej, np. Fakt wieścił, że Walter tupnął i nie zgodził sie na żadne transfery, gdy tymczasem zakupiono Juniora i wypożyczono Dicka. No ale wiadomo - Fakt.
Z innych poruszanych spraw na czoło wysuwa się dalsza polityka transferowa klubu. Wdowczyk zapowiedział dalsze wzmocnienia w zimie i kontunuowanie poszukiwania nowych zawodników za granicą. Jednocześnie zdradził, że Legia chciała zakupić Jelenia, Łobodzińskiego czy Matusiaka ale kazdy z nich "był nie do ruszenia". Jest to kolejny argument przeciwko kibicom, którzy zarzucają Legii stawianie na zawodników z zagranicy.
Wdowczyk odnosi się także (nieprzychylnie) do cynizmu pismaków - jednego dnia tworzą bohaterów by następnego ich gnoić.

Wróć do „Polska”