Taktyka - tak samo - a jednak inaczej...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 20 wrz 2006, 10:10

Fieldy ale co ciekawe Chelsea na mecz z Liverpoolem też zmieniał system [patrz temat Chelsea zbiorczy] czyli oba klasyki wygrane taktyką :] Ja już na to zwróciłem uwage zresztą nie tylko ja przed meczem - gdy napisałeś że i Robin i Henry nie zagrają - i sam Adebayor na szpicy - miałem obawy o gre z jednym napadem - nie powiem :roll: ale wywiązali sie z zadań świetnie choć chcąc nie chcąc musze sie z Tobą w dać z polemike :]

Bo patrz - napisałeś zdanie które pije do mnie i do Niggaza :P czyli:
"Kanonierom ten styl [4-5-1, lub jak kto woli 4-2-3-1 - bo na tym forum chyba to ma znaczenie :P "

Otóż chyba nie masz racji :P Bo jak na moje oko Kanonierzy w tym meczu zagrali "słynną" choinką - czyli jak by to rozpisać w strefy boiska było by tak - 4-3-2-1 ...

Rozumiesz do czego zmierzam ? obrona + pomoc w trójka z Gilberto na środku + dwóch ofensynych pomocników wspierająch jednego Adebayora na szpicy. Przewada w drugiej lini max - dwóch rozgrywających = Rosicky + Cesc... w lini. A żaden z pomocników nie był tak szeroko rozstawiony jak by 4-2-3-1.

Bo w tym wypadku nie mozemy mówić o klasycznym 4-2-3-1 [bądz nie klasycznym - pozdro Katalończycy :wink] 4-5-1 już bliżej choc po rozpisaniu na strefy boiska wychodzi że grali dwójka DM a tak nie bylo wiec jak nic choinka :] mam racje ?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”