Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 20 wrz 2006, 20:17

piwus pisze:może prezesa by znalazł?

A może nowe miejsce pracy dla siebie?
:wink:

No może się zmienił z tymi interwałami. Trudno mi powiedzieć - nie interesowałem się jego sposobami trenowania po wyjeździe z Legii.
Ale już można poczytać w prasie np uwagi Kowalczyka o Okuce z książki Kowala. Albo o słynnych zajeciach wyrównawczych - to dopero jazda (a czy jeszcze to stosuje przekonamy się w sobotę, bo w piątek mecz Wisły, tak?).
W każdym razie nikogo nie słuchał- nawet ze sztabu medycznego. Efekty tego w drugim sezonie były opłakane. No ale trzeba wierzyć że się zmienił. Co do użycia nowszej techniki w prowadzeniu drużyny to powiem szczerze - nie pamiętam. Ale sądząc po liczbie i rodzajach kontuzji to wcale nie dziwi mnie że on tez nie ufał komputerom.
Dziś przeczytałem uwagi Jarzy o Okuce, dziennikarz pyta o cięzkie treningi, a Jarzębowski na to:
- A pan myśli, że skąd te moje wszystkie kontuzje?
Więc z jego przezwiskiem "katem z Belgradu" jest coś na rzeczy.:wink:

Davidovicia chyba w Legii nie było - z tego co pamietam to w Legii był przeskok z Kazimierskiego na Dowhania. Nie pamiętam który wtedy trenował bramkarzy - ale chyba Dowhań bo on prowadził Stanewa a wcześniej jeszcze Kowalewskiego. Ogólnie Okuka przyjechał do Legii "goły" - bez żadnego sztabu. Cały sztab to byli Polacy. Potem nadrabiał to bałkańskimi zaciągami wśród zawodników.

Wróć do „Polska”