jesli mielibyśmy szukac słabszych stron w Chelsea, to ja bym wskazał właśnie dużą ilosć gwiazd, za duzo ich tam, nie starczy meijsca dla wszystkich, którzy regularnie chcieliby grać [ile oni mają reprezentantów róznych krajówj1mmy pisze:The Blues chcą złapać zbyt wiele srok za jeden ogon a Premiership jest zbyt wymagajaca by zdobyć wszystko
Nie wydaje mi się, aby cele przerosły Chelsea - tzn. piszesz, że chcą złapać za ogon zbyt wiele srok - to nie jest problem, mają tylu piłkarzy, że spokojnie stosując rotację, Mourinho może grac na 2 fronty - Liga i CL.
Bo to sa 2 głowne cele, chyba o FA Cup, czy Carling Cup nikt tam specjalnie nie marzy.
Ich priorytetem jest zapewne CL - chca w końcu pokazać, co potrafia w europie, bo w angli niestety już pokazali, nie wiem czy jest możliwa sytuacja, gdzie stracą motywację aby walczyc na całego w lidze [przy dobrej formie Arsenalu, czy ManU moga miec naprawde cięzko w tym sezonie]; ale na pewno nie będzie problemem zmęczenie, czy wypalenie piłkarzy w długim sezonie - zbyt dużo świetnych graczy. Mourinho może wystawić 2 równorzedne "11" i z powodzeniem grać na 2 fronty - tylko
musi jeszcze formę zbudować
Arsenal miał tak samo krótki - mielismy prawie tyle samo piłkarzy na mundialu, przez co wszyscy [ok 16 graczy] miało dłużej wolne, w tym także Henry - nasz najlepszy piłkarzpablisso pisze: Cheslea miala najkrotszy okres przygotowawczy ze wszystkich klubow Premiership. Wiec forma dopiero nadejdzie.