Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Awatar użytkownika
Juan
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: Juan » 21 wrz 2006, 9:05

To, że Ballackowi z Lampardem idzie kiepsko, tak samo z Lampardowi z Gerrardem jakoś mnie nie dziwi. W końcu grają podobnym stylem, boiska mają raptem coś około 105 x 70m, strefa środkowa, w której oboje operują jest jeszcze mniejsza więc ciężko ich tam zmieścić. Podobnie sprawa by się miała, gdyby w jednej drużynie grali Koller z Crouchem, choć to nie jest do końca celne porównanie, bo Ballack z Lampardem chcą grę kreować, więc musiałyby chyba być dwie piłki na boisku, żeby każdy mógł pogłaskać swoją przy wyprowadzeniu ataku. wydaje mi się, że dopóki będą we dwóch grali to będą sobie bardziej przeszkadzać niż pomagać. Poza tym ciekaw jestem co na to wszystko sam Lampard, bo przecież Mourinho mówił, że to wokół niego będzie budować drużynę. Teraz Lampard powinien wrócić do składu, ale wcale nie jest powiedziane, że w tych 3 meczach zagra tak jak przed rokiem. w końcu od kilku meczy próbował sie przestawić na grę na boku, a cała Chelsea przestawiała się na nowego rozgrywającego. Cóż pozostaje mi tylko wierzyć, że Chelsea zadławi się swoimi gwiazdkami :).

Wróć do „Anglia”