FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: iceald » 21 wrz 2006, 12:39

"SPORT" podał dzis ciekawą wiadomość :arrow: otóż Txiki ma jak najszybciej rozpocząć negocjacje w sprawie przedłużenia kontraktów Jorquery, Bellettiego, Gio i Sylvinho. O ile nie mam nic przeciwko takiemu postępowaniu z Jorquerą, to decyzja odnośnie pozostałej trójki jest dla mnie lekkim :shock:.
Jeszcze przed rozpoczęciem sezonu mówiło się, że będzie to ostatni rok w klubie dla jednego z dwójki Gio/Sylvinho. Ja spodziewałem się też odejścia Belletiego (chociaż na ten temat zdania były podzielone, nieprawdaż, Niggaz :P). Było to o tyle uzasadnione, że w poprzednim sezonie Haus i Sylvinho nie prezentowali się najlepiej, szukano już zresztą dla nich natępców. Ostatecznie pozostali w klubie :arrow: i okazało się to być dobrą decyzją. Wszyscy wiedzą, jak prezentują się w tym sezonie. Niemniej, takie przedłużanie kontraktu na podstawie formy z początku sezonu jest, jak dla mnie, przedwczesne :? Uważam, że powinno się poczekać z tym krokiem przynajmniej do rozpoczęcia przerwy zimowej - a jeszcze lepiej do końca całego sezonu. Bo przecież nie jest powiedziane, że każdy z nich utrzyma obecną, czy niewiele niższą, formę przez cały sezon.
Pozxa tym, nie będę ukrywał, że chętnie zobaczyłbym w koszulce FCB Alvesa :P - a przy pozostaniu całej tej trójki w klubie będzie to raczej niemożliwe.

Wróć do „Hiszpania”