W sumie, to konieczność w obecnej sytuacji, bo po prostu nie ma nikogo innego, kto mógłby grać za nich, ale zgadzam się, już wcześniej mówiłem, że w Balzarettim czy Chellinim widzę następce Zambro. Nie mówię tu o takiej klasie, jaką prezentuje Zambro, bo jest wielki i taki piłkarz nie trafia się często, ale młodziany mogą w przyszłości stanowić o sile Juve w Serie A, jeśli nic się nie zepsuje i Roman znów nie zgłosi się po ChelliniegoJa jeszcze przed tym nieszczęsnym werdyktem pisałem, że degradacja może wyjść Juve tylko na dobre. Nastąpiła zmiana pokoleniowa i teraz o obliczu Juventusu stanowi kilku młodych i bardzo zdolnych piłkarzy.
Cieszy mnie też wypowiedz Camora, że zamierza zostać... nie popadam jednak w euforię, bo już wielu mówiło, a wiemy jak było
Co do obecnej formy Juve, to cieszy wreszcie pewne zwycięstwo, ale w naszej grze wciąż czegoś brakuje... Musimy jeszcze poczekać na stabilizację formy, no i jak już ktoś wcześniej wspomniał, zawodnicy muszą sobie pewne sprawy poukładać w główkach. Zanim to się stanie, przyjdzie nam jeszcze stracić kilka głupich bramek, a nawet punktów. Aż żałuję, że nie udało się sprowadzić jakiś konkretnych obrońców... bo Boumsong, to za mało. Niby strzelił bramkę, ale jakoś nie jest 'pewnym punktem'. O awans, jestem raczej spokojny, bo jeszcze kilka punktów nam zwrócą