Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 21 wrz 2006, 20:27

No i macie racje, sprowadzenie Bojinova było bardzo dobrym ruchem. Alex już sie starzeje, długo nie pogra na wysokim poziomie, a Bojinov ma wszystko, bo go zastąpić :) To prawda, że bardziej przypomina Alexa, na boisku. Tak jak Zaza mówi, Bułgar lubi się cofać po piłki i porozgrywać ;) Tak grał w Fiorentinie i tak gra w Juve. Pokazał się już w tym sezonie z dobrej strony, pozostaje się tylko cieszyć, że akurat z napastnikami problemu nie mamy póki co :] Ale jeśli chodzi o przyszły sezon... Bo teraz, Bojinov jest na wypożyczeniu, ale nie znalazłem nigdzie informacji, czy Juve może go wykupić po roku, bez żadnego 'ale' :> czy czasem Viola nie będzie mogła zablokować tego transferu :>
Ja jeszcze przed tym nieszczęsnym werdyktem pisałem, że degradacja może wyjść Juve tylko na dobre. Nastąpiła zmiana pokoleniowa i teraz o obliczu Juventusu stanowi kilku młodych i bardzo zdolnych piłkarzy.
W sumie, to konieczność w obecnej sytuacji, bo po prostu nie ma nikogo innego, kto mógłby grać za nich, ale zgadzam się, już wcześniej mówiłem, że w Balzarettim czy Chellinim widzę następce Zambro. Nie mówię tu o takiej klasie, jaką prezentuje Zambro, bo jest wielki i taki piłkarz nie trafia się często, ale młodziany mogą w przyszłości stanowić o sile Juve w Serie A, jeśli nic się nie zepsuje i Roman znów nie zgłosi się po Chelliniego :P Niech się chłopcy ogrywają, aczkolwiek nie wszystkim wróżę gre w podstawowym składzie... Bo np taki Palladino, nie pogra sobie raczej, mając takich konkurentow, jak Alex, Trezegol czy Bojinov. Podobnie Paro... jak dla mnie, on nie ma 'tego czegoś' :P W Serie B pogra, ale na Serie A, to już raczej DD poszuka kogoś innego, tak myślę. Ale nie ma co wybiegać myślami tak do przodu, Ci piłkarze jeszcze nie pokazali na co ich stać i może (a nawet na pewno :P) za wcześnie wyciągam takie wnioski ;)

Cieszy mnie też wypowiedz Camora, że zamierza zostać... nie popadam jednak w euforię, bo już wielu mówiło, a wiemy jak było :roll: Poza tym Marchionni też sobie poradzi :) Zobaczymy, na ile wiarygodna była ta wypowiedz.

Co do obecnej formy Juve, to cieszy wreszcie pewne zwycięstwo, ale w naszej grze wciąż czegoś brakuje... Musimy jeszcze poczekać na stabilizację formy, no i jak już ktoś wcześniej wspomniał, zawodnicy muszą sobie pewne sprawy poukładać w główkach. Zanim to się stanie, przyjdzie nam jeszcze stracić kilka głupich bramek, a nawet punktów. Aż żałuję, że nie udało się sprowadzić jakiś konkretnych obrońców... bo Boumsong, to za mało. Niby strzelił bramkę, ale jakoś nie jest 'pewnym punktem'. O awans, jestem raczej spokojny, bo jeszcze kilka punktów nam zwrócą :P ale w Serie A, z taką obroną, z taką linią pomocy, raczej nie będziemy walczyć nawet o eliminacje do LM :roll: Ale to wszystko jeszcze przed nami, poczekamy i zobaczymy co się stanie :)

Wróć do „Włochy”