Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 22 wrz 2006, 11:28

Aż 27 zawodników powołano na mecze z Kazachstanem (7 października) i Portugalią (11 października). W kadrze znalazło się miejsce dla Jerzego Dudka, a zabrakło dla Tomasza Kuszczaka!
Sztab szkoleniowy wciąż uparcie wpycha do kadry Jerzego Dudka, który zawalił mecz z Finlandią i w dalszym ciągu siedzi na ławce rezerwowych Liverpoolu. W jaki sposób trenerzy kadry usprawiedliwiają jego obecność i brak Tomasza Kuszczaka tym razem?

- Rywalizacja na tej pozycji jest i tak bardzo duża. Nie chcemy jeszcze bardziej nadmuchiwać balonu. Bramkarze muszą mieć trochę spokoju. Robimy to dla dobra drużyny i wszyscy zawodnicy też powinni tak myśleć – tłumaczy Dariusz Dziekanowski.

- Poza tym może się zdarzyć, że Jurek lada dzień powróci do pierwszej jedenastki Liverpoolu, bo Reina nie spisuje się ostatnio najlepiej – dodał.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Na pozycji bramkarza, chyba zawsze beda pewne kontrowersje - jest to taka sama sytuacja jak u Janasa tylko tam chodzilo o pozycje napastnika :roll:
Oczywiscie Boruc & Kowalewski sa poza konkurencja moim zdaniem, nawet gdyby Kuszczak regularnie wystepowal w barwach MU - jakos nie mam do niego przekonania - poza tym co ma weryfikowac ktory jest lepszy :?: klub w ktorym wystepuje :?: tak czy owak jest nasza przyszloscia za 2 - 3 lata pozostanie mu walka z Borucem o kto wie czy nie pozycja 1 bramkarza

Pawelek
:roll: :roll: nie wiem dlaczego on znalazl sie w kadrze a nie wyzej wymieniony Kuszczak :!: Nawet w naszej Orange widze lepszych bramkarzy od Pawelka, ktory nie jest zbyt pewny siebie - pamietam mecze z ubieglego sezonu oraz poczatki tego w ktorych nie byl pewnym pkt zespolu, mimo iz dlugo nie wpuscil bramki - ostatnio broni jednak pewnie co nie oznacza, ze wybija sie ponad przecietnosci i ma jakies fenomenalne interwencje :!:

Pozycje Dudka wole przemilczec - mam nadzieje ze nie zagra w Liverpoolu - a co za tym idzie nie bede mieli pretekstu do powolania czy wystawienia w 1 skladzie :!:

Wróć do „Polska”