AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 22 wrz 2006, 12:37

To jest inna bajka. Ile klubów gra z długami ? ba nawet Chelsea przynosi straty - W Italii w sumia każdy ma okres strat tylko Włoskie kluby maja od X lat swoich włascicieli i dobrych wujków. To że Franco Sensi już nie angażuje sie tak w Roma to inna sprawa - wiadomo choroba i te sprawy. Ale tez to że Włoski piłkja przeżywa kryzys - popatrz na te ubogie kluby :? na cała otoczke po skandalu - "rak Calcio" - stare stadiony w sam raz na olimpiada a nie na mecze ligowe ... itd. Ja czytałem kiedyś że pewnie na konkretną oferte kupna kluby szybko by zareagował, bo teraz poprostu nie może nawiązac walki na płaszczyźnie finansów w Mediolanem. Ale jak popatrzymy na lige to z 10 klubów ma swoich właścicieli czesto w osobie jednego człowieka [rodziny] Tylko momo wszystko jest różnica budżetów i możliwości wydatków Morattiego i Berlusconiego a Dalle Valle, Sensiego czy nawet El Zamparino [Palermo] :wink: Ale to tak było zawsze. Patrz co sie dzieje w premiership. Za 5 lat znudzą sie ruskim i innym te "zabawki" i nie mam na myśli akurat samego Abramovicza ale innych jak to mówią fani MU - "Kochaj United ? = nie nawidzisz Glazera" :twisted:

Co jak co ale "sternika" Roma ma też wyjądkowego :wink: Nie ma chyba klubu które prowadziła by przedstawiciela płci pięknej :P Popatrz Jej w oczy co widzisz ?

Wróć do „Włochy”