Matura

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 22 wrz 2006, 14:26

Wygląda na to, że maturę będę zdawał z WOS-u, choć zastanawiam się jeszcze nad dodatkową geografią :o
pisemne:
j. polski - zastanawiam się nad rozszerzeniem, muszę przejrzeć parę opracowań i doszkolić się w pisaniu interpretacji i analiz :roll: Wstyd przyznać, ale niektórych lektur się nie czytało ("Lalka").
j. angielski - podstawowy, nie czuję się na siłacch, by pisać rozszerzenie.
WOS - mam dopiero pierwszy rok i mimo wszystko czuję, że nei dam rady przygotować się do rozszerzenia.
Nad geografą się zastanawiam...

ustne:
j.angielski - podstawowy, słyszałem, że nie ma co szaleć z rozszerzeniem, bo na to patrzą tylko na filologii, takze sensu większego nie ma
j.polski - tutaj wybrałem sobie pięć tematów, jak narazie i zastanawiam się na który się zdecydować:

:arrow: "Literacka i filmowa wizja PRL-u. Analiza wybranych przykładów"
:arrow: "Nagłówki codziennej prasy. Oceń poprawność i stopień spójności z tekstem, określ funkcje językowe."
:arrow: Typowe błędy w wypowiedziach dziennikarskich. Analiza wybranych przykładów".
:arrow: "Perswazyjna funkcja środków językowych we współczesnej reklamie prasowej, radiowej i telewizyjnej"
:arrow: "Język wybranego środowiska. Zanalizuj leksykę, frazeologię, składnię w wypowiedziach tej grupy"

Ma ktoś jakieś rady w związku z tymi tematami? Ktoś przerabiał?
ps. Ma ktoś może namiar na strone na której jest napisane jakie przedmioty uwzględniają przy rekrutacji na dany kierunek?
Jęsli znajdę to odpiszę.

Wróć do „Hyde Park”