AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Totnik_ASR » 23 wrz 2006, 11:07

Zaza pisze:Może to i tak że poprostu sie skończyła kasa. Ale to nie moze mówić tylko o Romie. Bo i tak nie jest źle jak przeciesz Francesco Totti kuszony z każdej strony podpisuje umowe które mu gwarantuje 10 milionów z dodatkami, premiami itd. Tylko co może nie pokoić to ta przepaśc miedzy pensją Francesco a innych graczy :roll: Bo ona jest kolosalna.
kontrakt co innego a co innego transfery gdzie trzeba wydac z miejsca duze kwoty :) ... pozatym co do Frnacesco mam mieszane uczucia bo z 1 storny jest ikona Romy nasz wielki IL Capitano ale z drugiej nie wiem czy ten kontrakt to nie lekka przesada bo jednoczesnice Francesco grozi ze jak nie bedzie wzmocnien to odejdzie a potem podpisuje taki gigantyczy kontrakt widzac ze w klubie sytacja z pieniedzmy jest jaka jest ..

ale i tak Roma nie ma sie co porownywac do Mlanu czy Interu bo u Nas tylko 1 zawodnik ma taki kontrakt a w Mediolankich klubach lacznie duzo duzo wiecej idze na kontrkaty
Jak popatrzymy na niedawno sytuacje Lazio czy Parmy to widac że w Romie nie jest źle. Szkoda że oba kluby przeszły takie kłopoty. Bo jaka wtedy liga była by mocna gdyby właśnie Parma miała zaplecze finansowa, Lazio było w stanie dać wiele - Roma mogła konkurować z Mediolanem. Viola by sie nie podpalał. A Juve wóciło do elity. I nie mówie tego teraz jako Fan Milanu ale jako maniak Calcio.
poniekad masz racje, to byly czasy kiedy Roma - Lazio to byly Derby jak obie ekipy mialy 11stki marzen :) wloskie kluby wydawaly mase kasy na transfery i Milan, Inter, Juve, Lazio, Roma mialy piekielne sklady .. liga napewno stala na wysokim poziomie.. teraz zaczyna podpadac wszytsko .. w zasadzie tylko Mediolanskie kluby trzymaja fason .. w zasadzie to tylko Milan bo Inter nie ma zadnych osiagniec
Bo liga ostatnio traci na maxa - może już nie samym skandalem ale popatrz ile gwiazd opusciło Calcio w tym oknie, jak te wspomniane stadiony wyglądają :? Chievo - Lazio - 3 kolejka 6 tysieczy ludzi - przeciesz to sie w pale nie miesci :? Sama otoczka na marnym poziomie. Nawet Medialne - tylko mercato im wychodzi :P Musza zmienic to szybko. Zmienić tak by sprzedać najlepiej co mają.
niestety Calcio marnieje w oczach i tak jest bardzo dobrze bo Wloska liga mimo takich problemow nadal liczy sie w Europie ale pomaly wydaje mi sie ze traci lekko dystans do Hiszpani i Angli .. w LM liczy sie praktycznie tylko Milan bo w Inter srednio wierze .. mowie oczywiscie juz o powaznych etapach rywalizacji.. takiej sytacji ze 4 wloskie kluby sa w cwierc finale (o ile sie nie myle tak bylo ? ) a potem dwa w fnale chyba nie dozyjemy juz

Stadiony we Wloszech to juz od lat jest porazka .. nie wiem czy w 1 dziesatce lig europejskich sie znajda.. gdyby nie bylo Olimpico i San Siro (ktore i tak w porownianiu z Anglia, Hiszpania o Niemcach nie wspomianajac sa stare) to bieda by byla jak w Polsce :P
Premiership ? no fakt to inna bajka ale pamietam jak Arsen Wenger powiedział że w Angli sa dwa rynki normalny i "czerwony" wiadomo do kogo pił. A na pytanie czemu nie kupuje Anglików odpowiedział że "Wy [anglicy] macie chorobe swojej narodowośc - anglik który jeszcze nic nie pokazał kosztuje 12 milionów funtow a On sciąga z Francji 2 takich którzy robia go na stojąco. Może by to przenieść na serie A tylko to zmiana że ostatnio włoski rynek jest "zamkniety" ruchy miedzy włoskimi klubami. Do tego okna gdy wyjechał z 10 ...
Anglia sie robi coraz bardzej smieszna dla mnie, po prostu niedlugo kluby beda tam zabaweczkami milarderow.. i juz nie wiem czy mozna mowic liga anglielska bo w malo ktorym klubie wystepuje regularnie zbyt wielu anglikow ale nie zmienia to faktu ze stadiony maja o klase wyzej niz wlosi i ze maja duzo wiecej pieniedzy .. nawet te strednie kluby stoja w miare dobrze i robia trasfery za duze pieniadze .. ale dla mnie ta liga jest bez duszy
A no właśnie napewno najładniejszy działacz 8) Może chciała sie ładnie zachować mówiąc "dzentelmenem" - przeciesz kobieta nie musi sie z nim wdawać w polemicke :P[
to wlasnie nie byla zadna polemika.. :/ .. a kibiocom bardzo to sie nie spodobalo na nastepnym meczu byly transparewtny "precz z rodzina Sesnich" :P .. no ale nie ma juz co do tej sprawy wracac .. niech nam SP Moggi spoczywa w pokoju [*]

Wróć do „Włochy”