Filmy

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Jagiellonczyk » 24 wrz 2006, 13:29

RóżA pisze:Może nie jest to nowość, ale obejrzałem to dopiero teraz :P

Final Destination 3

Obrazek

Krótki opis filmwebu:
W wesołym miasteczku grupa licealistów chce uczcić zbliżające się zakończenie szkoły. Wendy robiąc mnóstwo zdjęć swoim przyjaciołom, widzi na jednym z nich zrobionym podczas korzystania z jednej z atrakcji zwanej Spadaniem, jak w obiektywie zmienia się jego nazwa na Śmierć. Ponieważ ma złe przeczucia nie chce wejść na Diabelski Lot na kolejce górskiej, ale za namową swojego chłopaka zmienia zdanie. Już na samym początku podczas wsiadania do kolejki zaczyna z siłowników dociskających pasażerów wyciekać olej. Pomimo ostrzeżeń o nie zabieraniu luźnych przedmiotów ze sobą, jeden z chłopaków zabiera ze sobą kamerę, która podczas przejazdu wypada mu z ręki powodując katastrofę. Jest to tylko wizja, jakiej doznaje Wendy wsiadając do kolejki, ale wystarcza to, aby wysiadła przed jej startem, a wraz z nią kilku jej znajomych, którzy dziwią się jej zachowaniu. Niestety w całym zamieszaniu spowodowanym przez Wendy nikt nie słyszy, że jej chłopak też chce wysiąść i zostaje puszczony razem z innymi na tor. Wtedy dochodzi do prawdziwej katastrofy. Po wszystkim Wendy nie może się otrząsnąć i nie chce uwierzyć, że takie sytuacje miały miejsce w przeszłości, a życie jej i wszystkich, którzy dzięki niej ocaleli jest zagrożone. Do czasu jednak, gdy przeznaczenie ponownie upomina się o ofiary, którym udało się wymknąć z macek śmierci. Jedyną wskazówką na uniknięcie złego losu są zdjęcia zrobione w wesołym miasteczku i melodie płynące z radia...

Według mnie jest to najgorsza część z dotychczasowo wydanej serii. Ogólny zarys filmu jest bardzo dobry, ale zbyt wiele do życzenia pozostawia jego realizacja. Zbyt dużo krwi, 'śmiesznych' zabójstw, słabych efektów specjalnych. Gra aktorów również pozostawia sporo do życzenia :roll:
W temacie jest jakie NOWE filmy POLECACIE, a nie jakie stare filmy wam sie nie podobaly ;) Ale ja tez chcialbym sie wypowiedziec na temat filmu, ktory nie przypadl mi specjalnie do gustu :/

DUBLERZY

Film reklamowany pod haslem 'zabija smiechem'. Gowno prawda. Powinno byc 'tylko u nas zasniesz w kinie po pierwszych 15 minutach'. Co do filmu- efektow rzeczywiscie duzo, ale za duzo. Fabula bez sensu. Byc moze moja ocena jest malo obiektywna, bo ogladalem slaba kopie, ale wierzcie mi- film nie warty obejrzenia.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”