w ankiecie ktoś pisze:Czy Czerwone Diabły są w stanie wywalczyć tytuł mistrzowski w sezonie 2006/2007?
Tak, mają duże szanse na zajęcie pierwszego miejsca
Walka będzie zacięta, ale to United zdobędzie mistrzostwo
Minimalne różnice zadecydują, że United ponownie nie sięgnie po tytuł
Raczej nie, Chelsea jest poza zasięgiem
Zdecydowanie nie, rywale są zbyt mocni
Dziwi mnie tak ankieta i dostępne w niej odpowiedzi. A dokłaniej nie rozumiem Waszego optymizmu wynikającego z ankiety a dotyczącego tego sezonu w Premiership. Tylko jedna jest odpowiedź że Man może zając niższe niż drugie miejsce, jedna jest że będziecie vicemistrzami, a pozostałe trzy świadczą o spodziewanym tytule. Tylko ja się zastanawiam na jakiej podstawie? Rok, dwa lata temu i może nawet również wcześniej zawodnicy nie spełniali oczekiwań, mówiło se ozwolnieniu trenera i rewolucji w skałdzie,a dochodził przeważnie jeden dobry zawodnik, reszta się nie zmieniała i w zasadzie trzon zespołu jest ten sam. To samo w tym sezonie, tyle że za ciężkie pieniądze doszedł Carrick. Doszedł do drużyny która w poprzednim sezonie mocno rozczarowała. Czy to jest transfer na miarę tytułu mistrzowskiego? Nie sądzę. Wg mnie aby drużyna nawiązywała do sukcesów sprzed kilku lat trzeba większych zmian. A rywale Man się powzmacniali lub lepiej się prezentowali w tamtym sezonie - Chelsea (wiadomo), Liverpool (tez są w sumie niezłe zakupy choć nie na tytuł mistrzowski), Arsenal (finalista LM i można też przypuszczać że i w Premiership zaskoczą), a jest jeszcze Tottenham który w poprzednim sezonie dzielnie walczył o czwarte miejsce i inne drużyny. Tak wiem że wszystkie te zespoły nie graja obecnie jak moga ale teraz jesteśmy bogatsi o te wiadomości bo liga już trwa. A wcześniej gdy zapewne ankieta powstawała można było przypuszczać że zaskoczą od razu.
Ja oczywiście jak większość do tej pory osób zagłosowałem na ostatnią pozycję. Przypadek
Sorki że obudziłem się dopiero teraz ale dawno mnie tu nie było. Pozdrawiam i dziękuję za przeczytanie moich refleksji z którymi oczywiście nie musicie się zgadzać (w końcu jesteśmy tylko kibicami), macie prawo. Mimo wszystko życzę zadowolenia z gry zespołu (nie chodzi mi o dzisiejszy mecz)