Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 03 paź 2006, 23:56

brylancik pisze:Pozatym ma jeden wielki dar którego inni bramkarze mogą mu tylko zazdrościć - chyba nikt tak dobrze nie broni w sytuacjach jeden na jeden.
Tu bym polemizował... oczywiście nie wątpię w umiejętności Ikera, ale chyba namocniejszą stroną Gigiego jest właśnie gra w sytuacjach sam na sam. Ta umiejętność cechuje zapewne obu bramkarzy, nie mogę się jednak z Tobą zgodzić, jeśli uważasz, że Hiszpan jest w tym elemencie lepszy od Buffona. Nie twierdzę, że jest gorszy :P ale lepszy też nie :) Jeżeli mógłbym coś poprawić u Gigiego, to... umiejętnośc bronienia karnych, ale nie jest z tym tak najgorzej ;)

Myślę, że nikt tutaj nie rozstrzygnie, który bramkarz jest lepszy :P Fan Realu powie: Iker, fan Juve powie: Gigi :P Zawsze podziwiałem obu tch bramkarzy i długo uważałem ich za jednych z trzech najlepszych bramkarzy na świecie. Tym trzecim był Dida :P ale już jakiś czas temu obniżył loty ;) Ja w bramce wolę oglądać Buffona, a Ty Ikera ale umiejętności są naprawdę porównywalne i obiektywnie rzecz biorąc, bardzo trudno wskazać lepszego, być może zwyczajnie się nie da :P W chwili obecnej, chyba żaden bramkarz na świecie im nie dorównuje :)

Wróć do „Hiszpania”