Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 04 paź 2006, 14:17

Poruszę sprawę, w której Yukasz miał jakieś obiekcje wobec ankiety skonstruowanej przeze mnie. Spróbuje wyjaśnić na czym polegała moja subiektywna wizja tejże ankiety. Dlaczego zdecydowałem się na takie, a nie inne sformułowanie? A mianowicie dlatego, że ostatni sezon w wykonaniu United dał nadzieję, że moze być nie tylko dobrze, a wyśmienicie. Mimo wszelakich kontuzji, problemów relacji trener-zawodnik i innych nienajlepszych aspektów, w tym zbyt małej kadry Manchester United zajął drugą lokatę w lidze. Jako wierny fanatyk klubu postanowiłem właśnie założyć taką, a nie inną ankietę, bo Manchester United zawsze walczy o najwyższe cele. W dodatki nikt nikogo nie zmusza, by ten głosował na pierwsze cztery opcje, bo zawsze można zdecydować się na piątą. Postawa United w bieżącym sezonie równeiż napawa optymizmem. Dzięki za uwagi! :wink:

Wypowiedzi Zazy przeczytałem, co zajęło mi sporo czasu, ale nawet nie mama zamiaru wracać i dalej drążyć temat, a co gorsza prowadzić dalsze dywagacje z Zazą.

To może teraz przyjemniejsze sprawy. Po niezbyt udanym pojedynku z Reading i nienajlepszej postawie w meczu z Benfiką, United w końcu wygrali swój mecz. Szczerze wierzyłem w pewne zwycięstwo z Newcastle i tak właśnie się stało. Miałem nadzieję, że Rooney w końcu 'odblokuje się', a w meczu można będzie skorzystać ze wszystkich zawodników prócz Parka i Giggsa. Niestety, ani Rooney nie zachwycił, ani też nie obyło się bez urazów. Nie wiadomo jeszcze ile bedzie pauzował Gaby Heinze, a Louis Saha może nie zagrać w meczach reprezentacji. Od początku sezonu wysoką formę w każdym meczu potwierdza Cristiano Ronaldo. Gra bardzo efektywnie i coraz bardziej pod druzynę. Cieszy mnie to niezmiernie. Równie mocno jestem zadowolony z dyspozycji strzeleckiej Ole Gunnara Solskjaera. Michael Carrick zaczyna się rozkręcać, choć nie gra jeszczre tak jak tego oczekujemy. Sytuacja w klubie jest dobra, niedługo trzeba było czekać na powrót na fotel lidera. Oby tak zostało już do końca sezonu.

Wróć do „Anglia”