Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: berni » 04 paź 2006, 22:16

No to ja napiszę kilka filmów, które najbardziej przypadły mi do gustu. Ogólnie oglądam różne filmy, a dokładnie jakie - to podaję poniżej. Wszystkie polecam, a szczególnie te z numerami. Zapewne zdecydowana większość już je widziała, ale niech stracę... :) Kolejność alfabetyczna.

1. Chłopaki nie płaczą - według mnie najlepsza polska komedia :P
2. Człowiek ringu - biograficzny film o Jamesie J. Braddocku, w roli głównej Russel Crowe.
3. Dług - słynny film Krauzego (?) o dwóch mężczyznach wplątanych przez swojego 'kolegę' w fikcyjny dług, wg mnie najlepszy polski film
4. Efekt motyla - chyba każdy widział (sądząc po głosach oddanych na filmwebie)
5. Hooligans - tytuł mówi sam za siebie, wg mnie dużo lepszy niż Football Factory
6. Obłęd - ZAJE... tyle powiem.
7. Ocean's Eleven. Ryzykowna gra - znany film w gwiazdorskiej obsadzie
8. Piraci z Karaibów. Klątwa Czarnej Perły (dwójki nie widziałem :P) - opis zbędny
9. Piła - j.w.
10. Podziemny krąg - j.w.
11. Porachunki - super filmik, angielski czarny humor, czyli to, co lubię najbardziej :P
12. Przekręt - j.w.
13. Rzeka tajemnic - trzej koledzy z dzieciństwa spotyjają się po latach jako dorośli mężczyźni, a związało ich zabójstwo córki jednego z nich. Na mojej liście miejsce miejsce na 'podium'.
14. Sekretne okno - Mort Rainey (Johnny Depp) zostaje oskarżony o plagiat przez pana Shootera. Reszty nie zdradze, ale również polecam :P
15. Skazani na Shawshank - wg mnie niemalże arcydzieło. TOP 3.
16. Święci z Bostonu - ścisła czołówka :P
17. Terminator 2. Dzień sądu - klasyka, nie ma się co rozpisywać, najlepsza ze wszystkich części Terminatora
18. Władca Pierścieni. Powrót króla - zbędny komentarz :P
19. Za wszelką cenę - o bokserce, która na końcu filmu... Film nawet wzruszczający, zwłaszcza pod koniec :P
20. Marzyciel - kolejny z Johnnym Deppem, tym razem o twórcy baśni 'Piotruś Pan', bardzo fajny
21. Złodziej życia - Film bdb (nie wspomnę o Angelinie :P)

Oprócz tego mogę polecić również kilka innych filmów, o których nie będę się rozpisywał.

Dziewczyna z sąsiedztwa, Droga bez powrotu, K-PAX, Komornik, Królestwo niebieskie, Łzy słońca, Łowcy umysłów, MECHANIK, Ostatni Mohikanin, POWRÓT DO PRZYSZŁOŚCI :P:P, Predator, Prześladowca, SYMETRIA, Telefon, Troja, Tłumaczka, Wzgórze nadziei, ZAKOCHANY BEZ PAMIĘCI, Zakładnik.

Pewnie dostanę jakieś ostrzeżenie za treść tego posta (50 filmów), ale w sumie nie czytałem tego tematu wcześniej i nie będę już więcej pewnie tutaj pisał (napewno nie będę opisywał już filmów). A czytać od czasu do czasu pewnie będę.

Pozdrawiam i polecam powyższe filmy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”