Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 07 paź 2006, 12:53

snake pisze:Oczywiscie nie zagra Raul.
Nie tylko on nie otrzymał powołania. Joaquin także nie cieszy się wielkim zaufaniem selekcjonera i nie znalazł się w kadrze. Ten jednak nie potrafił ukryć swego niezadowolenia z tego powodu:

"W zasadzie się tego spodziewałem. Szczerze mówiąc nigdy nie miałem zaufania Luisa Aragonesa. W pewnym momencie wyglądało, że ono jest, ale potem ... Za każdym razem kiedy miał dojść do czystki, to ja pierwszy musiałem odejść."

Dużo głośniej jest oczywiście omawiany brak El Capitano zwłaszcza w sytuacji, gdy strzelił on trzy bramki w dwóch ostatnich meczach Realu. Aragones ma jednak duże zaufanie związku (niedawno odrzucono jego dymisję) i trudno się spodziewać nagłej zmiany trenera pomimo niezadowolenia kilku piłkarzy. Sytuacja może się zmienić, jeśli wynik meczu ze Szwecją nie byłby zadowalający. Wtedy być może Luis znowu zacznie się zastanawiać nad rzuceniem tej roboty...

Hiszpanie ostatni mecz ze Szwecją grali w 2000 roku. Wówczas padł remis 1:1. Ostatnia porażka La Seleccion z Trzema Koronami to rok 1988 więc dość dawno. Również bukmacherzy wyżej oceniają szansę podopiecznych Aragones'a co jednak niekoniecznie musi mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości.

Przewiduje się, iż Hiszpanie zagrają w składzie:

Casillas - Ramos, Juanito, Puyol, Capdevilla - Angulo, Albelda, Iniesta, Fabregas - Torres, Villa

A zatem bez nomianlnych skrzydłowych co już widzieliśmy na Mundialu w Niemczech. Ta taktyka jest nietypowa i mnie jakoś specjalnie nie przekonuje. Zobaczymy po meczu.

Wróć do „Hiszpania”