Filmy

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post autor: Void » 07 paź 2006, 19:29

Pisakk pisze:Obejrzyj (obejrzyjcie) sobie ten film - warto...
Na bank obejrzę... ;)
Pisakk pisze:Niezła rola Nortona
Jak zwykle :)

A teraz film, do którego recenzji dość długo się zabierałem :P
LA VIDA SECRETA DE LAS PALABRAS (ŻYCIE UKRYTE W SŁOWACH)
filmweb pisze:Samotny punkt na środku morza, o który codziennie rozbijają się tysiące fal. Platforma wiertnicza, na której, do chwili tragicznego wypadku, pracują tylko mężczyźni. Tajemnicza kobieta z przeszłością trafi tutaj, aby zaopiekować się ociemniałym robotnikiem. Pielęgniarkę i pacjenta połączy uczucie, które odsłoni niejeden sekret. Josef i Hanna poznają wspólnie smak prawdy i kłamstwa, radości i cierpienia.
Ten film jest dość trudny do opisania... Niektórzy twierdzą, że banalny, ale dla mnie bynajmniej taki nie jest... Piękna historia opowiedziana przy pomocy prostych środków. Tytuł jak najbardziej odzwierciedla cały sens tego filmu. Jego prawdziwą siłą są niesamowite dialogi... Genialne kreacje stworzyli Tim Robbins i Sarah Polley, a sam film jest chyba najbardziej wzruszającym jaki widziałem... Serce biło mi chyba ze 3 razy szybciej niż powinno i łzy cisnęły się do oczu. Naprawdę coś niesamowitego... Z perspektywy przeciętnego widza film może się wydawać monotonny i przewidywalny, ale jeśli ktoś jest bardziej wrażliwy to z pewnością go zachwyci... Kto wie czy nie najlepszy film jaki widziałem. Gorąco polecam :)
MOJA OCENA: 10/10

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”