Złota Piłka

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero » 09 paź 2006, 19:14

Ja podobnie jak Niggaz ostatnio nie mam czasu i częściej mijam się z forum niż na nim przesiaduje. Ale nie wypowiedzieć się w takim temacie ...

Faworyt nr1
Henry.
Kapitalny sezon w barwach Kanonierów. Król strzelców ligi. Doczołgał zespół do (nie)upragnionego 4 miejsca w lidze, jednak nie to było jego popisem. Liga Mistrzów 2005-2006 to był geniusz w wykonaniu Francuza. Gdy oglądałem mecze Arsenalu i Titiego, to spokojnie myślałem, że drugiego takiego piłkarza na chwile obecną ciężko szukać. Doprowadził zespół do finału w którym może nie zagrał najlepiej, ale i tak głównie dzięki niemu drużyna tam się znalazła (nie ujmując nic Cescowi, Toure czy Eboue). Mistrzostwa świata faktycznie nie były w jego wykonaniu dobre, ale kto z wielkich ofensywnych graczy je miał ? Zresztą 3 bramki strzelił, zaliczył 2-gi w roku finał i jedyne czego mu zabrakło to przynajmniej jednego zwycięstwa w któryms z nich.

nr2
Cannavaro
W pelni popieram to co wcześniej napisaliście. Obrońca jakich obecnie mało, a dziurawemu w poprzednim sezonie Realowi ktoś taki napewno się przyda. Zresztą jak mówił Sergio Ramos "przez te kilka tygodni pobytu Fabio nauczyłem się więcej niż przez kilka ostatnich lat". Mundial na 6 z plusem. Chyba na zawsze utkwi mi sytuacja z finału kiedy Canna najpierw odebrał rywalowi piłke wybijając ją na 10 metrów, po czym za nią pobiegł i raz jeszcze zabrał futbolówke innemu bezradnemu Francuzowi wyprowadzając w dodatku świetną kontre. Klasa. Nie wiem skąd biorą się tacy obrońcy, ale mogła by się - nawet 2 krotnie gorsza - urodzić w Polsce.

nr3
hmmm nie mam jednoznacznego. Napewno szkoda Eto'o bo gdyby nie kontuzja byłby wyżej niż na moim 3 miejscu. Pirlo za mistrzostwa. Sezon miał taki jak kilku innych środkowych pomocników w samej Italii :P Buffon ? drugoligowców nie biorą :P choć z nich napewno jest najbliżej nagrody. O Ronaldinho nie ma mowy, Zizou też. Może Matrix :think:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”