Bez wahania zagłosowałem na Thierry'ego Henry. IMO jest to obecnie najlepszy piłkarz na świecie. Od wielu lat strzela masę bramek, ciągnie ten Arsenal, wiele asyst, dużo pracuje na boisku, świetne warunki fizyczne, bajeczna technika, błyskotliwość i inteligencja... Mógłbym tak wymieniać jeszcze z tydzień. Nie ma drugiego piłkarza jak on. Moża oczywiście mówić, że lepszy jest Ronaldinho itd, ale to całkiem inny typ piłkarza. W każdym bądź razie ja osobiście jego uważam za faworyta do tej nagrody. Na dodatek on jest wiecznie pomijany w tego typu nagrodach. I to mnie właśnie boli, bo zasłużył na niejedną taką statuetkę. Geniusz. Nie wyobrażam sobie, żeb wygrał ktoś inny.
Ronaldinho IMO nie ma większych szans, bo moim zdaniem ostatnio nie gra wspaniale i to każdy wie. Ogólnie zawodzi. Wydaje mi się bardziej prawdopodobnie, że będzie to już prędzej Kaka. Cannavaro i Pirlo również wydaje mi się, że są na straconej pozycji. Już prędzej Gerrard, czy Eto'o jakby mógł grać(ta kontuzja też go eliminuje).