Po przeczytaniu tego fragmentu nasuwaja mi się wnioski. Pierwszy jest taki, że z osoba która prezentuje tak ubogi stan wiedzy na pewne tematy nie warto wdawać sie w polemike. Niestety nie wytrzymałem. Szkoda, że twoja pamięc jest taka krótka, bo Gran Derby już wiele widziało od strony zachowania kibiców. Druga konkluzja płynaca z tego żałosnego fragmentu to, że kompleksy, sterotypy i uogólnienia uposledzaja umiejętność myślenia u niektórych domoroslych kibicow. Takim samym uogólnieniem jest slogan, że kibice calcio są frustratami. Okazuje się, że nie tylko. Błagam Cie nawet nie odpisuj. Szkoda twojego czasu.Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem po co zachoczono o ten temat. Jednak jesli juz zaistniało jakies porownanie, to trzeba sie na ten temat wypowiedziec.
rkoeman ma w wiekszosci racje. Derby Mediolanu to derby dwoch druzyn z ktorych jedna jest wielka a druga mysli, ze takowa jest.
Dla mnie Derby Mediolanu maja porzadny klimat raz na 5 spotkan, ogolnie wieje nuda z trybun i znudzeniem. Oczywiscie nieraz pokaza sie kibice Interu, rzuca jakas rac, cos tam pokrzycza z cyklu tom rasisty czy poudaja zwierzeta, ogolnie cyrk...
Żeby nie było OT wróce do meczu Real - Barca. Niech wygra lepszy.