Torrent, DC++, programy do ściągania plików

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 15 paź 2006, 16:35

pablisso pisze:"problem z mapowaniem portów rozproszonej bazy danych" - komunikat azureusa. co jest nie tak? pomoze ktos? Smile

Szczeze mowiac nie spotkalem sie jeszcze z takim bledem. Masz tak we wszystkich torrentach sciaganymi przez azureus ? Probowales wziac inny klient i sciagac nim ? To chyba nie w tym problem, ale sprobouj w ustawieniach zmienic port - albo losowo albo sam wpisz jakis z przedzialu m/w 50000-62000. Problem moze lezec tez po stronie twojego dostawcy internetu i moze musisz sie zglosic do swojego admina z prosba o odblokowanie jakiegos portu i uzywanie go przy sciaganiu choc i tak radze zmienic klienta bo ja azureusa poprostu nie lubie :?
krako pisze:A ja mam pytanie: Jakiego programu najlepiej używać do ściągania Question
Bo wiem że dużo ludzi jest tu na zaawansowanym poziomie w tej dziedzinie i jakich wy używacie ?
Bo obecnie mam BitSpirit i nawet mi sie podoba, ale bardziej interesował by mne program na ktorym moge sciągać po pare rzeczy na raz
bo w obecnej chwili jak jużjeden film ściągam to jak dodaje 2 do listy to niby się połączył ale wogole nie pobiera... cały czas 0 kb/s i 0/0 [seed/peer]

Nie wiem w czym problem. Kazdym programem mozesz sciagac tyle torrentow, ile tylko chcesz choc przy slabszym laczu lepiej to ograniczac do powiedzmy 3-5 torrentow. To, ze ten drugi plik ci sie nie sciagal i ze nie bylo tam widac zadnego seeda/peera to moze byc poprostu kwestia tego, ze plik jest stary i juz nikt go nie udostepnia i dlatego nic nie mozesz pobierac. W swoim programie mozesz ustawic ilosc aktywnych torrentow ale przewaznie w nich jest juz automatycznie ustawione na 10 lub cos ok tego. Jezeli tak nie jest to zmien to na tyle ile potrzebujesz.

A tak w ogole to zmien tego bitspirita bo ja go osobiscie nie polubilem za bardzo a uzywalem juz chyba wszystkie klienty. Dlatego wszystkim polecam uTorrent - sciagnijcie go z www.utorrent.com

Jest to naprawde najlepszy program. We wszystkich ankietach na najlepszy program do torrentow robionych na roznego rodzaju forach a takze na samych stronach torrentowych, utorrent zawsze wygrywa bezdyskusyjnie. Nie trzeba go nawet instalowac a podczas gdy cos nim sciagasz, mozesz tez jednoczesnie grac sobie w jakas gre albo ogladac film na kompie - co nie da sie w przypadku uzywania azureusa, ktory najbardziej muli komputery.
pablisso pisze:czy wie ktos co sie stalo ze strona torrentowa- www.tnp.net.pl ?

Warto zajrzec tutaj: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... 76200&st=0

Tam czesto przebywaja modzi i adminy tej strony i informuja jak jest. No ale ja narazie zcarno to widze. Poczatkowo byla mowa o paru godzinach przerwy, ale z tego sie robia juz dni :?

Wróć do „Hyde Park”