Real Madryt - FC Barcelona (GRAN DERBY) 22-10-2006

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 16 paź 2006, 16:12

Brawo :!: Brawo Girlfromipanema - szczerze ? lata mi to - naprawde i nie przywiązywałem do tego uwagi - bo w takim razie derby Mediolanu to są Złote derby :] Naprawde nie w tym rzecz.

Tylko jeśli fani Hiszpańskiej piłki potrafią wysmiac plotki czy sugestie Marcy czy Sportów to cos tu nie gra - bo Gran Derby to tez medialna nazwa. Poprostu nikt jest wcześniej nie uzywał i Hiszpanie wykorzystali - czyli umnieją sprzedac to co dobre.

Tak samo jak pojedynek Real Barca - tak samo dla każdego fana piłki wielkimi meczami jest wojna o Londyn Mediolan, Rzym czy Seville.

W nastepną niedziele Zaza sobie zarezerwuje czas - zrobi co trzeba i bedzie oglądał o 13 Liverpool MU - o 20 Milan Palermo - a potem 23 Barca Real [powtórke:P] i gra :]

Czyli normalna sprawa jest mecz - i to jaki :!: - jest kilka, jest co robić - bo gdyby każdy fani nie mający trzymający z Ligue 1 czy Serie A miał oglądac tylko w sezonie mecz Real Barca to jest źle :? a ja mam wrażenie że nie którzy kibicują danemu zespołowy dla takich szczegółów. No bo grzechem jest mówić że mecz Barca - Real to nie wizytówka La Liga, ale taki samym grzechem jest mówienie o meczach Liverpool Arsenal czy Milan Inter.

Bo to są kluby który nigdy nie schodza poniżej poziomu wiec chyba wyjaśnilismy co nie co ?

To nie chodzi o zaczynanie debat ale takie są fakty tylko Mediolan moze sie poszczycić dwoma tak utytułowanymi klubami - czy to sie fana La Liga podoba czy nie - każdy ma prawo do swoje zdanie. Ale klasyków a'la Europa jest kilka.

Pozdrawiam :]

Wróć do „Wracając Do Meritum”