Gran Derby || Real Madrid CF - FC Barcelona (22.10.2006)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 18 paź 2006, 1:29

Stawiam w tym meczu na Real.Wcale nie dla odmiany czy zeby byc przekornym.
Licze na to ze buki rownie latwo (chociaz z nimi rzadko jest tak latwo jak chocby wczoraj w LM) co wielu forumowiczow przyjmie iz faworytem jest Barcelona i pokaza to w kursach na to spotkanie.Poczekam sobie jeszcze troszke az kurs na Real wzrosnie (oby) a potem spokojnie sobie ich zagram.Jak z Polska kiedy przyjechala Portugalia ;]

Ryzyko porazki jest calkiem spore i generalnie nie ma co tutaj zbytnio analizowac sily poszczegolnych formacji taktyki czy nawet formy chociaz sa to istotne czynniki.Tylko ze mozna dokonac pieknej analizy a na boisku bedzie to wygladac zupelnie inaczej i czesto wyglada w meczach zespolow o takim potencjale jak tutaj omawiane.
Pisanie o atucie wlasnego boiska po stronie Realu jest dosc banalne.Jakis maly handi to jest ale generalnie roznica jest taka ze jesli Real w tym meczu zagra zle to bedzie wygwizdywany a na Camp Nou socios Barcelony taka postawe Krolweskich skwitowaliby brawami ;]
Real nie ma ustabilizowanej formy i jest to mimo wszystko powazny problem.Ciezko przewidziec jak i co dokladnie zagraja bo z duza doza prawdopodobienstwa wiadomo w co zagraja - w pilke a jesli nie to biada im :P

Capello potrafi wygrywac wazne spotkania wielkie mecze nawet jesli wydaje sie ze wiekszosc atutow jest po stronie rywala.Wlasnie na trenerze Realu opieram przekonanie ze gospodarze pokonaja Barcelone i sadze ze Fabian mnie nie zawiedzie.Wielokrotnie pisalem ze mam go za wielkiego trenera i teraz kolejny raz jest czas by to udowodnil.
Czy udowodni i zmotywuje odpowiednio zespol popierajac to dobra taktyka?Wydaje mi sie ze tak szczegolnie jesli chodzi o taktyke bo tutaj przerasta Franka o glowe a moze i wiecej.Zupelnie inna bajka czy Krolewscy wywiaza sie z tego co im nakresli w szatni przed meczem a co wazniejsze na ile Barcelona pozwoli Realowi realizowac taktyke i grac to co trener im nakazal.Franek nie jest glupi i na pewno postara sie zeby Real nie "zagral swoje" cokolwiek to oznacza w przypadku obecnego Realu.
A jesli moje przypuszczenia sie nie sprawdza to moze przynajmniej wynagrodzi mi to sam mecz bo chyba wszyscy marza o wspanialym widowisku.

Naprzod Real.

Forza Milan.

Wróć do „Wracając Do Meritum”