Licze na to ze buki rownie latwo (chociaz z nimi rzadko jest tak latwo jak chocby wczoraj w LM) co wielu forumowiczow przyjmie iz faworytem jest Barcelona i pokaza to w kursach na to spotkanie.Poczekam sobie jeszcze troszke az kurs na Real wzrosnie (oby) a potem spokojnie sobie ich zagram.Jak z Polska kiedy przyjechala Portugalia ;]
Ryzyko porazki jest calkiem spore i generalnie nie ma co tutaj zbytnio analizowac sily poszczegolnych formacji taktyki czy nawet formy chociaz sa to istotne czynniki.Tylko ze mozna dokonac pieknej analizy a na boisku bedzie to wygladac zupelnie inaczej i czesto wyglada w meczach zespolow o takim potencjale jak tutaj omawiane.
Pisanie o atucie wlasnego boiska po stronie Realu jest dosc banalne.Jakis maly handi to jest ale generalnie roznica jest taka ze jesli Real w tym meczu zagra zle to bedzie wygwizdywany a na Camp Nou socios Barcelony taka postawe Krolweskich skwitowaliby brawami ;]
Real nie ma ustabilizowanej formy i jest to mimo wszystko powazny problem.Ciezko przewidziec jak i co dokladnie zagraja bo z duza doza prawdopodobienstwa wiadomo w co zagraja - w pilke a jesli nie to biada im
Capello potrafi wygrywac wazne spotkania wielkie mecze nawet jesli wydaje sie ze wiekszosc atutow jest po stronie rywala.Wlasnie na trenerze Realu opieram przekonanie ze gospodarze pokonaja Barcelone i sadze ze Fabian mnie nie zawiedzie.Wielokrotnie pisalem ze mam go za wielkiego trenera i teraz kolejny raz jest czas by to udowodnil.
Czy udowodni i zmotywuje odpowiednio zespol popierajac to dobra taktyka?Wydaje mi sie ze tak szczegolnie jesli chodzi o taktyke bo tutaj przerasta Franka o glowe a moze i wiecej.Zupelnie inna bajka czy Krolewscy wywiaza sie z tego co im nakresli w szatni przed meczem a co wazniejsze na ile Barcelona pozwoli Realowi realizowac taktyke i grac to co trener im nakazal.Franek nie jest glupi i na pewno postara sie zeby Real nie "zagral swoje" cokolwiek to oznacza w przypadku obecnego Realu.
A jesli moje przypuszczenia sie nie sprawdza to moze przynajmniej wynagrodzi mi to sam mecz bo chyba wszyscy marza o wspanialym widowisku.
Naprzod Real.
Forza Milan.