Grupa D 2006/07 (Champions League)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 19 paź 2006, 0:07

goofii pisze:Wszytsko idzie zgodnie z planem
Czyli lubiane przeze mnie drużyny awansują dalej i to dość szybko :mike:

Obrazek

Olympiakos Pireus - AS Roma 0:1 (0:0)
0-1 Perrotta 76’

OLYMPIAKOS: Nikopolidis – M.Żewłakow, Anatolakis, Julio Cesar, Georgatos – Kafes (61’Marić), Stoltidis, Rivaldo (84’Borja), Castillo, Djordjevic (71’Okkas) – Konstantinou.

ROMA: Doni – Panucci, Ferrari, Chivu, Tonetto – DeRossi, Faty (77’Aquilani) – Cassetti (66’Rosi), Perrotta, Taddei (90’Defendi) – Totti.

Valencia CF - Szachtar Donieck 2:0 (2:0)
Bramki: David Villa (31 min., 45 min.).

Nie wierzę by w tej grupie mogło sie stać coś złego i drużyny z Włoch i Hiszpanii nie wyszły z grupy. Roma grała bardzo ważny mecz bo on praktycznie przesądził już o awasie. Po losowaniu obawiałem się wyjazdu do Grecji ale jak widać trzy punkty jadą do Rzymu. Meczu nie oglądałem ale podobno fajerwerków w nim z naszej strony nie było choć mogło zakończyć się 2:0 bo Totti nie wykorzystał sytuacji sam na sam.
Z powodu problemów rodzinnych, na mecz nie został powołany David Pizarro, wyleciał już do Chile. Mexes wyleczył już prawie kontuzje, lecz nie zagra jeszcze z powodu braków kondycyjnych wynikłych przez uraz. Montella ma problemy ze ścięgnem, w meczu z Chievo powinien już wystąpić. Manciniemu odnowił się uraz uda i będzie pauzował przez ok.10 dni. Duże szanse na debiut ma Mirko Vucinic, który powraca do pełni sił po kontuzji kolana. Bardzo prawdopoodne, iż napastnik z Czarnogóry wybiegnie na ostatnie minuty spotkania.
Do tego dochodzą drobne urazy Ferrariego oraz Tottiego którzy mieli dziś nie grać. Ale ogólnie to trochę przeraża mnie to i tym bardziej trzeba cieszyć się z wygranej :D Ciekawe tylko kiedy Mirko zadebiutuje :think:

TABELA
1. Valencia CF 3 9
2. AS Roma 3 6
3. Olympiakos Pireus 3 1
4. Szachtar Donieck 3 1

Wróć do „Puchary Europejskie”