Do składu United wracają Gary Neville, Rio Ferdinand oraz Gabriel Heinze. Nie zagrają za to kontuzjowani Mikael Silvestre i Ji-Sung Park. Natomiast w drużynie The Reds szansę występu mieli będą Daniel Agger, Dirk Kuyt, Momo Sissoko, Robbie Fowler oraz kapitan zespołu Steven Gerrard, który rozgrywał będzie swój jubileuszowy, 350 mecz dla Liverpoolu. A jeśli już przy jubileuszach mowa, to Paul Scholes będzie miał okazję założyć koszulkę z herbem United po raz 500, zasWayne Rooney wystąpi w barwach Czerwonych Diabłów poraz 100!
Ważnym aspektem będzie zapewne powstrzymanie Stevena Gerrarda. Odpowiedzialny za to będzie prawdopodobnie Michael Carrick. Oby w końcu przekonał mnie, do tego, iż jest wart pieniędzy na niego wydanych, bo jak narazie nie zachwyca. Ten mecz będzie znakomitym okazją do przypodobania sie kibicom i mam nadzieję, że Carrick spełni moje oczekiwania.
Faworytem meczu jest niewątpliwie Man Utd, choć Liverpool tanio skóry nie sprzeda. Składy obydwu zespołów są prawie całkowicie kompletne, także możemy się spodziewać znakomitego widowiska ze strony boiskowych aktorów. Mam nadzieję, żę także ze strony kibiców, choć mam wątpliwości co do niektórych sympatyków The Reds. Doskonale pamiętam jak przed rokiem ludzkie odchody oraz jedzenie leciały w stronę piłkarzy United. Nie wspominając już o wydobywaniu z siebie dźwieku spadającego samolotu, wypisywania daty tragedii w Monachium na bilboardach i samy stadionie w Manhesterze czy w końcu życzenie śmierci podopiecznym Sir Alexa Fergusona w wpowiedziach i autobiografiach Johna Arne Riise czy samego Stevena Gerrarda.
Marzę, by to United jutro wyszło zwycięsko z tego pojedynku i nie ważne, czy bedzie to pogrom w stylu 3:0, czy minimalna wygrana i gol zapewniający zwycięstwo w 90 minucie spotkania. Chcę by Gary Neville i inni mielli okazję świetowania takiego jak przed rokiem kiedy to Neville został ukarany za zbyt obsceniczne okazywanie radości po zwycięskim golu Rio Ferdinanda
Take me home, United road, to the place, I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road!
Man United Squad - Lift It High
Dzisiejszego dnia urodziny obchodzą Nemanja Vidić i Kieran Richardson! Cóż, wypada im życzyć sukcesów w United oraz zwycięstwa nad Liverpoolem w najbliższym czasie
Do boju Czerwone Diabły!