Futbol Emigracyjny

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 21 paź 2006, 21:59

guru pisze:
A kolejna sprawa tyczyla sie tego Zeyn Alabidyn S-Latef'a .

W sumie to ja bym sie nie dziwil jak by gral dla Szwecji. Rownie dobrze mogl grac dla Iraku jak i dla Polski. Najlepszym rozwiazaniem w tym przypadku byla by gra dla rep. trzech koron, wkoncu tam sie urodzil i jest mieszanka narodowosci. Oczywiscie ja nie narzekam, oby wiecej takich chlopakow sie znalazlo poza granicami Polski. To jedyne wyjscie by nasza reprezentacja sie liczyla w swiecie, bo na nasze szkolki to ja nie licze.
Uwazam ze nie mamy sie co tak cieszyc, bo to ewidentny dowod na to, ze w 40 mln kraju gdzie pilka ma wielkie tradycje i sukcesy oraz jest sportem numer 1 nie mamy zawodnikow na wysokim poziomie.Cieszymy ze kogos tam sciagnelismy ze Szwecji czy Niemiec, ktory i tak moze nie bedzie dla nas grac jak dorosnie.Ci chlopcy maja jeszcze czas zeby zmienic reprerentacje.A kibice biadola jak ktos kto wogole pilkarsko do Polski nie nalezy wybiarze inny kraj jak Podolski.Trzeba postawic na swoich graczy a nie patrzec na tych w innych panstwach bo zagranica nam nie wychowa reprezentacji.To jest wszystko zalosne ta cala polska pilka.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”