Euroliga

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 27 paź 2006, 0:27

czeher pisze:A jednak prawie, ze wykrakalem przegrana Maccabi - fakt nie przegralo ale dogryweczka byla a co za tym idzie kupon poszedl - no chyba ze gdzies zaliczaja dogyrwke
Nawet nie wspominaj o tym meczu... :won:
czeher pisze:Nie liczac tego meczu to nie bylo zadnych "robaczywek"
No nie wiem, wg mnie (choc mogę się mylić) za małą niespodziankę moża uznać wygraną Le Mans z Climamio Bologna 82:71. W końcu liga francuska to nie włoska i myślałem że Włosi wygrają. Inne mecze chyba rzeczywiście zakończyły się wygraną faworytów. Aha była jeszcze jedna dogrywka... :zgon:

Co do meczu Prokomu to widac że Euroliga to cel numer jeden a liga polska jest dla nich daleko, daleko z tyłu. Zaskoczyli mnie wyrównanym meczem z Efesem i przy odrobinie szczęścia mogli pierwszy raz pokonać Turków.
czeher pisze:i tak nalezy sie cieszyc z postawy naszych - Ten center jest niezly - Besak- oby tylko kontuzja okazala sie niegrazna
Co sie stao Besokowi :?: Jest najdrozszym koszykarzem w historii polskiej koszykówki i jakaś groźna kontuzja byłaby ogromnym ciosem. W meczu rzucił najwięcej punków - 16.
czeher pisze:trzeba rowniez napisac, ze niezly wystep zanotowal nasz rodak Gortat, ktory zdobyl 12pkt przeciwko Dynamo Moskwa niestety jego druzyna przegrala
W większości oglądałem ten mecz i byłem pod wrazeniem tego co pokazywał Gortat :shock: Polak gra w drużynie mistrza Niemiec i wyszedł w pierwszej piątce a jego zmiennikiem był Alvin Jones który w sezonie 2002/2003 grał w Śląsku. Zresztą obaj zagrali całkiem nieźle i grali niemal po tyle samo minut. Gortat trafił nawet za trzy w ostatniej sekundzie akcji, jednak rzut był wymuszony bo Marcin nie złapał piłki którą podał mu partner pod koszem. Ale mimo to akcja szczęśliwie się skończyła :D Gortata kiedys widziałem w meczu reprezentacji w którym prezentował się dośc dobrze ale bez rewelacji. Wtedy widac było że zachowuje się już jak typowy center, ale bardziej niż w ataku przydawał się w walce pod koszami. A teraz :shock: biegał do kontr i raz zakończył taką wsadem do kosza, ładnie też zagrał z partnerem pick and roll i po uwolnieniu się od obrońcy zapakował piłkę z góry. Ponadto dzielnie walczył (choć mógł chyba troszeczkę więcej) a partnerzy tez mu ufali bo uczestniczył w akcjach pozycyjnych w ataku a nie tylko robił zasłony czy czekał na zbiórkę. Należy też wspomnieć że Polak miał za przeciwnika jednego z najlepszych centrów w Europie Papadopoulosa i jego zminnika. Grek nie miał łatwego życia bo Polak się go nie przestraszył i twardo walczył w obronie. Oczywiście widać było różnicę w wyszkoleniu i grze ale z tego co się orientuję to Polak zaczął grać w kosza jakoś późno a obecnie ma zaledwie 22 lata i wszystko jeszcze przed nim. Gortat reprezentuje barwy zespołu z Kolonii już od dłuższego czasu i to tam wyrasta na dobrego koszykarza. Jest tam chyba jakiś trener który zauważył w nim talent i go wszytskiego uczy a Gortat gra w Kolonii głównie i jak na razie nie chce opuszczać klubu, nawet chyba w lecie wsólnie trenują. Nie ma co reprezentacja będzie miała z niego niemały pożytek :D A sam mecz zakończył się wygraną zespołu Dynama choć Niemcy dzielnie walczyli, ale mieli przeciw sobie jedną z lepszych rosyjskich ekip i inny wynik byłby zaskoczeniem.
czeher pisze:Greer - niegdys gracz SLaska
Greer po średnio udanym pobycie w Dynamo przeszedł do Napoli i po tym jak był liderem tego zespołu (nawet potrafił sam wygrywać mecze) a drużyna rewelacją rozgrywek został nagrodzony MVP ligi i przeszedł do Milwaukee Bucks gdzie w sparingach prezentuje się całkiem dobrze i może wiele tam osiągnąc. Nie znam jego statystyk ale byli z niego zadowoleni i należy tylko nasłuchiwac wiadomości o dobrej grze.
czeher pisze:McNull jescze gra
Józek w poprzednim sezonie grał gdzieś w Hiszpanii no a teraz nie wiem co się z nim dzieje. Jak go znajdę to podzielę się wiadomością :wink:
czeher pisze: Jagodnik
Jemu zachciało się w wieku 30-kilku lat zawojowac Europę i obecnie gra w Dynamo Moskwa Region gdzie jest jednym z wielu koszykarzy. Nie wiem czy to Dynamo gra w jakichś pucharach ale chyba nie. Byli dużo słabsi od tego Dynamo grającego w Eurolidze i chyba w tym sezonie tak pozostanie.

Wróć do „Inne sporty”