"Święta Wojna na San Siro" ...

Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: Angelo » 27 paź 2006, 10:38

No derby już za rogiem :] W tym spotkaniu jak dla mnie takim "lekkim" faworytem jest Milan, rzecz jasna jeśli mozna mówić tu o faworytach.

Ta "słaba" forma (mam namysli skutecznosć a nie gre) Rossonerich może okazać się atutem, w końcu wiadome jest przecież iż taki Gila musi się przełamać, a jak wiadomo zawodnikom o takiej klasie nie wiele potrzeba do bramki- jeno jedno dobre podanie i po ptokach jak to się mówi, ktoś musi już gonić wynik :P Tak samo jak ze strony Milanu jak i Interu :wink: . Szkoda także iż zespół Ancelottiego poległ u siebie z Palermo, nadarza się dla Nich znakomita okazja aby przeproscić kibiców za tą wpadke z Palermo co mnie osobiscie nie za bardzo cieszy.

Zaza dwa największe atuty Kaka - Ibra :?: Chcialbym aby tak bylo :roll: tzn. nie uważam aby Zlatan znaczył dla Interu tyle ile Kaka dla Milanu, zwłaszcza w ostatnich meczach gdzie Ricardo szaleje i gra naprawde znakomicie. Ale nie ulega wątpliwości iż Ibra spisuje się dobrze w tm sezonie i jakiś tam atut stanowi. Nie Gila i Pippo :?: , to kogo byś typował na atak w Milanie Oliveire? No chyba iż jakieś zmiany wprowadzi Ancelotti w "formazione" :wink:

Największym niebezpieczeństwem dla Interu moga być pomysły Manciniego :? (niektórzy wiedzą o czym mówie :P) Mam także nadzieje iż wpuści Cruza, który jest w niezłej formie, do pierwszego składu, choć wątpie w to strasznie, wiadomo jak Roberto szybko przyzwyczaja się do nazwisk (szczególnie tych "dużych" :wink: ) I jak dla mnie najbardziej prawdopodobny atak to Ibra i Crespo. Środek pomocy zapewne będzie z Dacourta i Vieiry, na miejscu Manciniego obawiałbym się o Stankovica w takim "wydaniu" tzn. na środku, z Livorno czy z kimś podobnym to może grać na środku ale nie wydaje mi się aby dał rade coś zrobić mając na przeciwko taki "czołg" złożony z Pirlo i Gattuso :wink:

Tak reasumując to mam nadzieje iż Ibrahimovic lub Figo pokrecą obrońcami Milanu z deczka i może coś tam się uda strzelić :P Ale podział punktów biore w ciemno.

"Złote dzieci" powiadasz. Jak dla mnie to najtrudniej może mieć Cassano. Konkurencja w Realu ogromna w ataku i wydaje mi się że jedynym ratunkiem dla niego jest powrót do Włoch, bo chyba w Hiszpani nie ma już czego szukać :arrow: jak nawet "ojczulek" Capello go nie wystawia to może być mu cięzko :P. A Gila jak każdy napastnik ma trudniejszy okres, ale o niego to byłbym spokojny, gra u siebie i już Włosi zatroszczą się o to aby powrócił do formy, tym bardziej że na Mundialu dobrze sobie radził :wink: A o Adriano to nawet szkoda pisąć, jak ktoś formy szuka od ponad roku to już jest chyba coś nie tak z zawodnikiem :? Tym bardziej iż gosć ma wszystko czego zapragnie, nic tylko trenować i szlifować forme ale widocznie niektórzy nie potrafią być jak to się mówi "profesjonalistami"

P.S W tej sondzie to jestem w mniejszości :wink:

Wróć do „Włochy”