"Święta Wojna na San Siro" ...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 11:12

W tym meczu kolejny raz stawiam na Real :P

Dosc zartow na poczatek jeszcze sobie pozartuje na koniec a srodek bedzie powazny ;]

Juz dawno przed meczem derbowym nie mialem tylu obaw.Obaw ze mozemy ten mecz przegrac.Przez ostatnie pare sezonow mialem zawsze mocne przekonanie graniczace z pewnoscia iz wygramy i zazwyczaj Milan mnie nie zawodzil.
Mam obecnie takie dziwne przeczucie ze gdybysmy grali z Interem powiedzmy 20 spotkan to na pewno bilans bylby korzystny dla naszego przyrodniego brata (kuzyna - wersja dla bardziej konserwatywnych milanistow ;]).Na szczescie mecz jest tylko jeden ta sa derby rzadza sie wlasnymi prawami wszystko sie moze zdarzyc bedzie liczyc sie dyspozycja dnia bla bla bla (tutaj wstawcie sobie jakas ulubiona regulke ktora jest pisana zawsze przy okazji takich spotkan).
Konkluzja - dobrze ze to tylko jedno spotkanie poniewaz dzieki temu szanse nawet slabego ostatnio Milanu sa duze.

Jakby to nie zabrzmialo to bardzo dobrze ze Inter targany jest wlasnymi wewnetrznymi problemami.Tutaj Adriano tam plaga kontuzji nie wszyscy zawodnicy w pelnej dyspozycji przewaznie ktos kogos uderzy ktos do komus napyskuje i dzieki temu Mancio musi sie zmagac nie tyle z rywalem ile z wlasnym zespolem.
W Milanie troszke inna sytuacja.Niby wszyscy kluczowi pilkarze sa zdrowi ale niektorzy wygladaja na bardzo chorych a Gilardino na przyklad gra jakby nie mial jednej nogi.Cale szczescie ze kontuzjowany jest Serginho - kibice na stadionie moga go lubic bo zawsze im posle podczas spotkania pare pilek ktore zabiora sobie na pamiatke ale ja za nim nie przepadam.Dzieki temu zagra ceniony przeze mnie Jankulovski notabene czolowy snajper druzyny ;]

Nie bede pisal kogo w druzynie rywali sie obawiam bo napisze Crespo a dwie bramki strzeli Zlatan.Chociaz jesli to drewno techniczne zaladuje nam dwa gole to naprawde sie zdenerwuje.Juz wole zeby strzelal Crespo skoro musza.

No i na czym opierac tutaj swoj optymizm?Ze napastnicy genialnie sie przebudza?Fajnie by bylo ale na zdrowy rozum nie widze przeslanek ku temu.Nasza obrona pewnie popelni jakies powazniejsze bledy pozostaje liczyc ze niebiescy ich nie wykorzystaja albo Dida ktory jest w niezlej formie -przyznaje chociaz podpadl mi tym zwlekaniem z przedluzeniem kontraktu - wszystko wybroni.Najmniej martwie sie o srodek pola.Mam duze zaufanie do tej formacji i jego sily.Tutaj nie bedziemy odstawac.

W sobote was zniszczymy.
Nie macie szans.
Drzyjcie.
Gilardino przynajmniej dwie bramki zaladuje.
Jestescie ciency.
Liderujecie tylko dlatego ze nie ma Starej Damy.
Od 17 lat nic nie wygraliscie.
Jedyna wasza szansa zeby wygrac derby to je kupic.
Sialalalala.

Forza Milan.

Po zwyciestwo.

Miasto jest nasze.

Wróć do „Włochy”