"Święta Wojna na San Siro" ...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 27 paź 2006, 16:02

peyter pisze:Praktycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ze to Milan wygra, bo pratycznei cały czas wygrywa z Interem
To są te wszystkie znaki na ziemi i niebie. Troche mało.
Sorry, ale taka argumentacja to mnie w ogóle nie przemawia. Piszesz, że pomoc Interu gra prostolinijnie. Ok może i nie gra najpiękniejszego futbolu na świecie, ale można to odwrócić w taki sposób, że Inter nie przegrał meczu w sezonie i tego tez nie przegra. Chyba nie na tym powinna polegac merytoryczna dyskusja. Chyba, że to napinka.

Komentarz Borka z przed 2 sezonów także nie jest dla mnie żadnym argumentem na przewage Milanu. Mi z kolei zawsze przypomina się jego kolega redakcyjny Romek Kołtoń, który w meczu CL z Ajaxem cały czas jechał na Inter, że gra słabo, że nie atakuje(warto zaznaczyć przy korzystnym wyniku dla Nerazzurrich), a Ajax oddał w meczu jeden celny strzal na bramke :D. To najlepiej obrazuje te sztuczna presje, jako media stwazaja przy każdej okazji na druzynie Manciniego. Jednak pod presja w tym meczu bedzie Milan, bo w razie porażki i niekorzystnej dla Milanu decyzji w sprawie złagodzenia kar, to raczej znacznie osłabia szanse Rossonerich na scudetto. Poza tym rzczona przez Borka sytuacja miała bodajże 2 sezony temu gdzie Milan faktycznie był katem Interu, który od dawień dawna nie potrafił z derbów wywieźć 3 punktow. Do poprzedniego sezonu.

Niech wygra lepszy. Forza Inter!

Wróć do „Włochy”