Widzew-Legia 27. X. 2006

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 27 paź 2006, 23:31

Ja bym Grzelaka troche usprawiedliwiał - nikt mu nie pomagała, a podania do niego kierowane to świece na walkę. No a z Choto trudno się walczy. Jak już miał piłkę to szybko był podwajany czy nawet potrajany. Cięzko mu się dziś grało.

Napoleoni zawiódł jak cała pomoc Widzewa. A już ta wywrotka gdy miał pustą linię końcową- nie wiem co on tam chciał wymyślić. Może się przestraszył? W każym razie Elto przy dużo bardziej niejasnej sytuacji dostał żółtko. Włochowi sie upiekło.

Legia ten mecz wygrała w środku pomocy, gdzie miała dużo przechwytów. I choć środek zbytnio gry nie kreował (siła napedowa Legii to skrzydła) to jednak tam stoczyła się decydująca bitwa tego meczu.

Zwraca jeszcze uwagę, że przebieg meczu doskonale przewidział Wdowczyk. Wbrew wielu głosom, że jak to w tym sezonie na Widzewie, będzie radosny football i dużo bramek, Wdowczyk stawiał na twardy, zacięty mecz i niewiele sytuacji bramkowych. Sprawdziło sie to w 100%

I są pierwsze głosy w sprawie kontrowersyjnych czerwonych kartek (legia.net):
Bramkarz wybijał piłke i w wyskoku uderzyłem niechcący Rzeźniczaka łokciem. On już bez piłki kopnął mnie dosyć mocno. Powiedzieliśmy sobie obaj kilka słów i po chwili otrzymałem czerwoną kartkę - naprawdę nie wiem za co. Jeden z Widzewiaków wymachiwał ręką w moim kierunkę ja tą rękę odsunąłem, nie odepchnąłem a odsunąłem - podkreślam. Szkoda że piłkarze rywala szukali róznych sposób na wyprowadzenie nas z równowagi. O rasistowskich zaczepkach już nawet nie chce wspominać - mówi tuż po wyjściu z szatni Elton Brandao.

- Podbiegłem rozdzielić Eltona i Rzeźniczaka. Najpierw odepchnąłem swego rodaka, później zawodnika Widzewa. Za to, że nie dopuściłem do bójki zostałem ukarany czerwona kartką. Doprawdy nie wiem jak to moźliwe - mówi smutny i zawiedziony Junior.
Dodam, że na trybunach też było słychać "małpowanie". Nie było tego dużo ale w relacji telewizyjnej świetnie było słychać.

jeszcze dwa ciekawe fragmenty z Wyborczej:
- To Rzeźniczak sprowokował to zajście, bo kopnął bez piłki Eltona. A ten w bezmyślny sposób próbował mu oddać - opowiadał potem II trener Legii Tomasz Strejlau.
zatem Elton nie był bez winy. I jeszcze:
Serbowi jak dotąd wypominano jedno - kwotę transferową. 800 tysięcy euro zapłacone Partizanowi Belgrad to było zdaniem wielu dużo za dużo. Tymczasem, jak się okazało, 22-letni skrzydłowy kosztował nie więcej niż pół miliona euro.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2006, 0:06 przez deltinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”