Ceremonia rozdania europejskich nagród stacji muzycznej MTV odbędzie się już w czwartek, 2 listopada, a Kopenhaga, gdzie odbędzie się impreza, może zostać sparaliżowana przez protest taksówkarzy. Gdyby tak się stało, stolica Danii, goszcząca prestiżową imprezę, może pogrążyć się w chaosie.
Duński związek kierowców taksówek Greater Copenhagen Taxi Driver Association chce otrzymać wyłączność na transport gwiazd i gości, którzy zjadą w czwartek do miasta.
Prowadzącym będzie Justin Timberlake, ale chyba będzie sam, bez partnerki i nikomu piersi nie odsłoni
Nominowani
ZESPÓŁ:
The Black Eyed Peas
Red Hot Chili Peppers
The Pussycat Dolls
Keane
Depeche Mode
WOKALISTKA:
Madonna
Shakira
Beyonce
Christina Aguilera
Nelly Furtado
WOKALISTA:
Robbie Williams
Justin Timberlake
Kanye West
Pharrell
Sean Paul
ROCK:
Red Hot Chili Peppers
Evanescence
The Killers
Keane
The Strokes
POP:
Madonna
Christina Aguilera
Shakira
Robbie Williams
Justin Timaberlake
ALTERNATYWA:
System of a Down
Arctic Monkeys
Muse
The Raconteurs
Korn
HIP HOP:
Kanye West
Missy Elliott
Busta Rhymes
Sean Paul
Diddy
R&B:
Beyonce
Mary J Blige
Outkast
Rihanna
Pharrell
ALBUM:
Confessions on a Dance Floor (Madonna)
Stadium Arcadium (RHCP)
Back to Basics (Aguilera)
Loose (Nelly Furtado)
Black Holes and Revelations (Muse)
TELEDYSK:
A Million Ways (Ok Go)
Cray (Gnarls Barkley)
We Are Your Friends (Justice vs Simian)
Stupid Girls (Pink)
Touch the Sky (Kyane West)
PIOSENKA:
Hips Don't Lie (Shakira)
SOS (Rihanna)
Crazy (Gnarls Barkley)
Maneater (Nelly Furtado)
Dani California (RHCP)
ZESPÓŁ POLSKI:
Hey
Blog 27
Coma
Virgin
Sistars
Wg mnie niektóre kandydatury są mocne przasadzone. Np. nie wiem z jakiej paki do nagrody najlepszego polskiego wykonawcy nomianowany jest zespół Sistars? Chyba zawiesili działalność, a w tym roku było o nich cicho. Blog 27 - tego nie trzeba komentować. To tak jakby w kategorii Pop nominować Holly Dolly. Poza tym Ala się obraziła
Mam nadzieję, że wygra Coma chociaż spodziewał się więcej po ich płycie.
Co najmniej dwie nagrody należą się Red Hot Chili Peppers. Jeśli Stadium Arcadium nie zostanie najlepszą płytą roku, to uznam tych gości z MTV na debili. Dobra była też płyta Loose Nelly Furtado, ale do RHCP nie dorastała do pięt.
Nie rozumiem fenomenu Depeche Mode. Znając życie to oni zostaną najlepszym zespołem. Jak dla mnie to każda ich piosenka jest taka sama. Usypiająca, mdła, szybko się nudzącai staroświecka.