Iverson już przyzwyczaił do dobrej gry w swojej karierze ale dobrze też zagrał Kyle Korver który trafil wszystkie cztery rzuty za trzy i był drugą strzelbą w ataku bardzo pomagając w wygranej. Swoje pięć minut miał też Webber kiedy to na chwilę rozrzucał się w ataku. Sam mecz był bardzo zacięty i do końca nie było wiadomo kto go wygra a ostatecznie triumfowała Phladelphia. W drużynie z Orlando jak zwykle wielu graczy uzyskało dużą ilość punktów, a najbardziej cieszy mnie dobrze rozpoczęty sezon przez G. Hillalisek_chz pisze:Cieszy mnie wymęczone (defakto) zwycięstwo Philadelphii z Orlando. bardzo dobrze, zresztą jak zawsze zagrał Iverson
Fakt mecz przegrali ze słabą Atlantą, ale rozpoczęli go dobrze i zanosiło się na to ze mogą go nawet wygrać. Niestety w pewnym momencie Knicks zupełnie stanęli a Atlanta wyszła na prowadzenie którego nie oddała już do końca. Na jednym forum wiele osób stawiało na NY ale ci nie zawiedli i przypomnięli się z poprzednich sezonówMessi E2 Ronaldinho pisze:Kinicks Wszystko tak jak kazdy tutaj wyrokował, zal patrzec tacy zawodnicy....
To że są weteranami z co za tym idzie doświadczoną drużyną może świadczyć o tym że będą się przygotowywali do decydującej fazy sezonu a nie mimo mistrzostwa w ostatnim sezonie próbować bić jakieś rekordy. I chyba nikt ich nie skreślił mimo pierwszej porażki. Ja byłbym troche zdziwiony gdyby obronili tytuł, mnie ten skład nie przekonuje, jak na razie. Mecz Miami choć lepszy niż z Chicago wcale łatwy nie był bo New Jersey stawiało silny opór.franz pisze:Miami Heat wygrali w piątek we własnej hali z New Jersey Nets. To ich pierwsze zwycięstwo w tym sezonie a byli tacy co skreslili juz ten zespół po ostatniej przegranej mowiac ze to weterani.
Dziś wygrało też Cleveland na wyjeździe z San Antonio 88:81 i było to pierwsze zycięstwo Cavs w hali Ostróg od 18 lat
Jak do te pory obok Philadelphii robią najlepsze wrażenie z całej ligi bo nie mają głupich wpadek które przytrafiają się większości drużyn. Ciekawe jak im pójdzie z drużynami z górnej półki ale na pewno nie są w nich bez sznas. Ja osobiście wolałbym żeby wyniki w NBA były bardziej przewidywalnelisek_chz pisze:W tym sezonie Lakers'i mogą być zagrożeniem dla wszystkich drużyn.