FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 05 lis 2006, 14:47

Berik pisze:Deco, Gio, Thuram, Zambrotta, Saviola, Messi.
Zajebiście, że postawiłeś Messiego w jednym rzędzie obok Savioli, Thurama czy Zambrotty. Bez dwóch zdań zasłużył na to bo wczoraj nie kiwał kogo chciał i jak chciał i nie wygrał nam w pojedynkę meczu. Hala!
Berik pisze:Piszesz, ze Deco zle nie zagral. Zagral. Malo widoczny, bez przeblysku, pare strat. Nothing special.
Naliczyłem dwie straty. Całe dwie. Zaiste wielka to ilość. Wiem, że nie zagrał dobrze bo był zbyt mało widoczny, ale to nie był zła gra. Zagrał przeciętnie. Bez błysku. To by się zgadzało.
Berik pisze:Saviola niby sie staral, karnego wywalczyl ale nic po za tym.
Bo to jest cały Saviola. Więcej po nim nie można się spodziewać. Dobrze, że karnego zmontował chociaż i piszę to bez cienia ironii.

Piszesz, że nie stanowimy monolitu. Nie zgadzam się. Monolit to nie jest coś co można nagle rozbić. Monolit jak był tak i jest dalej. To czego brakuje w naszej grze to świeżości i dynamiki. Zgadzam się, że akcje są szarpane, ale to dlatego, że poszczególni piłkarze bardzo odbiegają od siebie pod względem aktualnej formy. Jeżeli w akcji uczestniczy (przykładowo) czterech piłkarzy przy czym dwóch jest w dobrej formie a dwóch w słabej to akcje wyglądają jak wyglądają czyli raz dobrze a raz przeciętnie. Zgadzam się, że brakuje strzałów z dystansu, ale to akurat żadna nowość. Tego u nas zawsze brakowało. Przez pewien okres starał się to zmienić Deco, ale bezskutecznie. Teraz w obliczu braku dobrze grającego napastnika strzały z dystansu mogłyby bardzo pomóc, ale nie wiedzieć czemu jest ich mało. Co do braku sytuacji bramkowych to powodem jest brak dobrze grającego napastnika. Jest kilka opcji:
1) Sprowadzamy kogoś w zimowym okienku.
2) Gudjohnsen zaczyna grać dobrze.
3) Saviola zaczyna grać dobrze ( lol ).
4) Męczymy się do powrotu Eto'o [']

Ja skłaniałbym się ku sprzedaniu Savioli i zrealizowaniu punktu pierwszego.

I jeszcze taki bonus na koniec jakby ktoś przeoczył ->
kon2r pisze:Ja tam przypominam że przed meczem z Werderem jest jeszcze mecz z Levskim choć to głupio zabrzmi o ten mecz tesz się zaczynam bac...
:zgon:
Módlmy się, aby Motor Lublin nie przyjechał na Camp Nou bo dopiero baty dostaniemy (i nie mówię tutaj o batach od kibiców Motoru).

Wróć do „Hiszpania”