Transfery mnie nie interesują, pisałem o nich tyle razy, że sobie podaruję
Real Capello. Opinie na temat tej drużyny są naprawdę rozmaite. Co prawda na Bernabeu nie widać słynnych w poprzednich latach zwłaszcza na Camp Nou białych chusteczek mających sygnalizować niezadowolenie fanów, ale czy to jednocześnie musi oznaczać, iż są oni usatysfakcjonowani
Dla mnie ta drużyna "może być" i nic więcej. Widać postęp w porównaniu z poprzednim sezonem, ale bez przesady, patrzmy inaczej. Jak dotychczas przegraliśmy niewiele spotkań w tym sezonie. Wśród nich było jednak to, które miało nam dać odpowiedź na to jaki jest ten Real...czy ten zespół może coś osiągnąć
Jakimże szokiem był mecz z Celtą kiedy to przeciwnik ani nie pomógł, ani nie popełnił błędów taktycznych, tylko grał mądrze. Co z tego, że Królewscy mieli przewagę. Sytuacji kilka stworzyliśmy, ale wcale nie były to jakieś "setki". Celta zagrała uważnie w obronie i z zastosowaniem kontrataku. Całego meczu nie oglądałem, ale skróty również taki scenariusz spotkania przedstawiały...Vide Gran Derby, tylko w drógą stronę
Możemy mówić, że mamy niezłą pozycję w lidze, że z grupy Champions League już wyszliśmy. Pozostańmy jednak właśnie przy Lidze Mistrzów. Czy ktokolwiek z kibiców Realu wyobrażał sobie przypuszczalnie trzecie miejsce w tej grupie
Poszczególne formacje spisują się nieźle, ale czegoś brakuje
Nasza druga linia robi bardzo wiele dla obrony, ale gdzie jest ta najważniejsza jej rola czyli stwarzanie okazji strzeleckich
Atak się spisuje znośnie choć też mógłby lepiej. Van Nistelrooy jednak coś tam pokazuje i mimo, że mógłby być skuteczniejszy to on jest liderem napadu bo ma on w końcu lidera. Wcześniej był nim Ronaldo, ale to dawne i zapomniane dzieje bo Brazylijczyk raczej błysku nigdy już nie odzyska
Pozytywy tej drużyny